Националите до 17 г. посетиха УЕФА ЕВРО FUN PARK в Стара Загора

Публикувано на: 23.04.2015 14:38

Автор: Проспорт.бг

©
Юношеският национален отбор до 17 г., който е на подготвителен лагер в Стара Загора за предстоящото Евро 2015, не пропусна да направи и една нестандартна тренировка на УЕФА ЕВРО FUN PARK. Възпитаниците на Александър Димитров решиха да разнообразят подготовката си, като изпробваха различните атракциони, които предоставя Фън парка на площада пред местната община.

Националите играха футбол на малки вратички, изпробваха мерника си и демонстрираха своите умения за радост на всички присъстващи. Играчите бяха в много добро настроение, забавляваха се и чрез този нестандартен начин отправиха своеобразна покана към всички фенове на играта да изживеят много емоции с близки и приятели.

Също така, младите лъвчета пренесоха футболната емоция в града и демонстрираха на децата и младeжите, че играта може да бъде реално средство за здравословен начин на живот, превенция срещу негативните явления в обществото и възможност за формиране и усъвършенстване на социалните качества - воля за победа, дисциплина, самоконтрол, чувство за отговорност, толерантност, умения за работа в екип и извор на много приятни емоции. С организирането на Eвро 2015, не само се издига спортния престиж на българската нация, а БФС участва реално и ефективно в изпълнението на националната стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта в България.