Пламен Николов бърка за Чочев

Публикувано на: 25.04.2015 16:50

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©gong.bg
Пламен Николов
Прочетох с умиление интервю на бившия десен бек на Спартак Плевен и Левски, на националния отбор Пламен Николов, в което между другото той казва пред "България днес": "Ще ви разкрия, че Чочев имаше огромно желание да заиграе в "Левски". Отиде на "Герена", но Илиан Илиев не се впечатли особено. Не му обърна никакво внимание и не се разбраха. Може и да е било за добре. След това Ивайло пристигна в ЦСКА, откъдето си бяха тръгнали доста играчи, и той заигра веднага като титуляр. Извади голям късмет и това беше хубаво за него."
 
И започна услужливо мултиплициране от сайтове и агнеции и всякакви такива. Опазил ме Господ - звучи сензационно и не са виновни.
 
Ще припомня, че от Плевен, заедно с Чочев в Етрополе на доста добра заплата пристигна и Пламен Николов. Вършеше си мъжки работата и носеше с гордост червения екип на тима от планинския градец.
 
Ако са водили преди това Чочев в Левски е съвсем друга тема, но от Етрополе халфът не е ходил никъде, освен в Рейнджърс. Вярно сини, но от Глазгоу. И му обърнаха внимание. Много сериозно. Та чак до договор. 
 
В България - напротив. След, като за един месец стана два пъти шампион на България при родени през 1993 година и 1991 година, клубът от "Герена" се пробва да го отвлече чрез агитация на семейството. Чочев има безупречно и коректно семейство, което информира незабавно и това не бе допуснато. Не бе допуснато и при сходна атака от Славия.
 
Естествено Николов бърка за преминаването и в ЦСКА, доколкото вече бе облякъл отново син екип. Чочев пристигна по настояване на Стойчо Младенов, когато отборът си играеше и имаше достатъчно играчи. Нещо повече - с пристигането на Милен Радуканов, след Младенов, Чочев отиде в миманса и почти не видя терен.
 
Пламен не помага по никакъв начин на момчето с подобни изявления. Вероятно неговото желание е било по-силно от нежеланието на Илиан Илиев. А и Чочев е в Етрополе от 15-годишен. Убеден съм, че е искал да изглежда интересен. Пламен Николов бе неприятен за червената общност играч на Левски, но го познавам много добре и той не е лош човек.
 
Не бива така, Пацо!