Левски прави изключение, за да задържи Антонио Аниете

Публикувано на: 02.05.2015 09:36

Автор: Проспорт.бг

©Пресслужба Левски
Ръководството на Левски стартира акция по задържането на испанската звезда Антонио Аниете. Асът няма подписан нов договор и може да си тръгне след края на сезона. Антонио вече отказал на няколко пъти да преподпише, тъй като вижда, че финансовото състояние на клуба не е добро.

Спортният директор Георги Иванов и силната фигура в управлението Иво Тонев обаче са получили зелена светлина от собственика Тодор Батков, информира "Меридиан Мач". Те ще се опитат да задържат на всяка цена Аниете. Испанецът се превърна герой за Левски с гола си срещу Лудогорец в последната минута, класирал "сините" на финал за Купата на България.

Според запознати ако се съгласи да преподпише, Аниете ще получава доста над определение таван за заплати на "Герена". Желанието на ръководството се споделя и от феновете, които също подеха инициативи за убеждаването му да остане в България.

Проблемът обаче е, че любимият отбор на играча проявява сериозен интерес към него. Става въпрос за Бетис, който е на първо място в Сегунда и почти сигурно ще се завърне в елита. Самият Аниете пък не веднъж е заявявал, че това е любимият му отбор и ако получи предложение от него, няма да се колебае да го приеме.

Тимът от Севиля се интересува и от крилото на Лудогорец Дани Абало. И той ще бъде свободен агент през лятото.