Манджуков: Заложили сме на нов подход на управление на футболен клуб

Публикувано на: 08.05.2015 13:14

Автор: Проспорт.бг

©old.duma.bg
"Аз нееднократно категорично съм заявявал, че финансовото състояние на клуба е меко казано - трагично. Истината е, че има предпоставки, които могат да доведат клуба до несъстоятелност."

Това каза един от основните акционери в ЦСКА Ивайло Манджуков, който коментира бъдещето на клуба по време на съвместната пресконференция със сдружение „ЦСКА Завинаги”.

"За ЦСКА обаче и всеки ден се пишат несериозни спекулации. Истината е, че има предпоставки, които могат да доведат клуба до несъстоятелност. Това обаче не е желанието на акционерите и ние взимаме мерки за прекратяване на евентуалния фалит. Одитът не е приключил. Това е огромен обем от работа. Правим анализ от 2006-та година до наши дни. Такова нещо никой не е правил и това ще бъде оповестено публично. Ние алармираме, че финансовото състояние в ЦСКА е нестабилно, но това не значи, че искаме да доведем дружеството до фалит. Не трябва да се спекулира с това. Намеренията на "ЦСКА Завинаги" могат да бъдат осъществени. Не бива да се драматизира - това са фактите", заяви Манджуков.

"Привличаме специалисти и създаваме една оздравителна от финансова гледна точка програма. Това е един нов подход на управление на футболен клуб. Това в България не е правено. Нови лица - акционери може да има, след като представим визията си и стратегията за развитие на клуба. Няма как да дойдат инвеститори от само себе си. Особено в едно почти фалирало дружество", добави още един от мажоритарните собственици на "армейците".

"Не знам нищо за делото на Домусчиев срещу Любо Пенев. Но ние ще застанем зад треньора и всеки един служител на клуба и ще ги подкрепим във всеки един момент."