Интересно, някой подслушва ли ЦСКА!?

Публикувано на: 20.05.2015 15:11

Автор: Проспорт.бг

©novinkata.blogspot.com


На 18 септември 2012 година във вестник "Дневник" четем:
 
На заседанието на Политбюро с колегиума на МВР на 13 юли 1971 г. се разглеждат "грешките в работата на Ангел Солаков" като министър на вътрешните работи. Покрай редицата негови "слабости" става въпрос, че е подслушван и треньорът на ЦСКА.
 
По онова време "Левски Спартак" е под шапката на МВР, а "ЦСКА Септемврийско знаме" е ведомствен отбор на Министерството на отбраната. Ангел Солаков освен началник на "Левски Спартак" е известен и като голям запалянко на синия отбор, заради което е освиркван на мачове.
 
Тогавашният заместник-министър на вътрешните работи Мирчо Спасов повдига въпроса за спортните нередности в дейността на Солаков, който иначе е обвинен в опити да концентрира прекалено много власт и "антипартийно поведение".
 
"По спортна линия какви машинации и комбинации са правени лично под ръководството, направлението и давлението на др. Солаков, включително и използването на апаратурни средства! Нека каже др. Терзиев (Васил Терзиев, началник на Военното контраразузнаване) какви неприятности е имал да обезпечи апаратура срещу ЦСКА", казва той.
 
Тодор Живков с изненада установява, че "с апаратура е подслушван главният треньор на ЦСКА". 
 
В своя защита Солаков казва: "Вярно, защото имахме данни, че провежда разни комбинации за спечелване на срещата."
 
Тодор Живков задава въпроса дали случайно треньорът не е враг на народа, но след като получава отрицателен отговор, констатира: "По тази логика можеш да подслушваш всички нас."
 
Другият заместник вътрешен министър Григор Шопов също се намесва с уточнението, че подслушването е продължило един месец, а не както Солаков обяснява - "само седмица".
 
"Др. Солаков сам е утвърдил задачата да му се подслушва телефона точно в разгара на състезанието за първенство. След това е наредил да се унищожат материалите, обаче те са ги запазили и сега са налице."
 
Впоследствие през 1971 г. Ангел Солаков е отстранен като министър на вътрешните работи и като член на Централния комитет на БКП.
 
На 18 май 2015 година Томас Лафчис казва пред телевизионния канал "Ринг":
 
"Просто получих информация, както навремето получавах информация за ЦСКА, когато бях ръководител на Левски. Това ми помагаше, разбира се."
 
Разказва Петьо Костадинов-Полковника: "Офисите на акционерното дружество вече бяха в обратното на тези на футболния клуб крило. Над домакинската съблекалня. 1996 година. Имах от известно време съмнения. Вътрешните телефони все още бяха през аналогова рама. Така се случи, че някога в техникума, съвсем невръстен, минах стаж и през АТЦ, за да играем карти по-спокойно, но все пак изучих хватките на старите централи. Телефоните не бяха нашето, защото учехме електроника. Нямаше нищо по-лесно от това да слушаш какво си говорят хората, без да подозират и най-малко какво им се случва. Имаше предвидена дупчица за тази работа и светлинен индикатор. Та един ден звъннах по вътрешния в съседната стая, но чух шум, който ме усъмни. Тогава накарах две колежки да си говорят за мен, без прекъсване и изтичах на спринт в централата. Един кретен, който подозирах, беше вкарал жак в дупчицата и слушкаше през слушалката. Нокаутирах го. Не го предадох, защото щяха да си намерят друго ухо. Мрази ме в дъното на душата си и до днес, но поне е в комфорт със себе си. Доносникът е значим с донос. Макар в случая да предаваше клуба, който е изхранвал семейството му десетилетия."
 
ИНТЕРЕСНО, ДНЕС НЯКОЙ ПОДСЛУШВА ЛИ ЦСКА!? ИЛИ СВЪРЗАНИТЕ С НЕГО...