Батков щял да се дръпне от управлението на Левски

Публикувано на: 27.05.2015 11:39

Автор: Проспорт.бг

©levski.bg
Тодор Батков
Мажоритарният собственик на Левски Тодор Батков ще се оттегли от управлението на клуба, разбра "Тема Спорт". Очаква се това да стане най-късно до месец. В момента адвокатът се е отдръпнал от делата на сините. Той дори не бе на честванията на 101-ата годишнина на клуба. Тодор Батков цяла пролет стои далеч от решаването на текущите въпроси и не се появява на стадион "Георги Аспарухов". Той дори не осигури и пари за заплати на първия отбор. Това е довело до напрежение между него и спортния директор Георги Иванов. Както е известно, по две и половина месечни възнаграждения бяха платени на футболистите благодарение на усилията на председателя на управителния съвет Иво Тонев. И именно той все по-силно дърпа конците на "Герена".
 
Не е изключено в следващите седмици да има и движение на част от акциите на Батков към други лица.
 
В момента сините водят преговори с няколко компании за спонсорски договори. Три големи фирми искат да дават пари за клуба, както и една от досегашните, които помагат на сините - това бе обявено от Тонев. Една от тях е световноизвестната компания за хранителни добавки Herbalife. Твърди се, че голяма банка също проявява интерес да се рекламира чрез клуба.
 
Разговорите обаче ще завършат след финала за Купата на България срещу Черно море, защото се очаква да се види дали Левски ще спечели квота за Лига Европа.