На "Армията" ръждясала пробита лейка

Публикувано на: 09.06.2015 08:24

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
 Борещият се със зъби и нокти за оцеляването си ЦСКА получи нов нож в гърба. Клубът бе осъден от ФИФА да плати умопомрачителната сума от 407 296 евро на бившия си футболист Юнес Бенжелун, което е съвсем малко под 800 000 лева по курса на БНБ. Куриозното в случая е, че френският защитник с марокански корени няма нито един официален мач с червената фланелка. Той се „търкаля" само шест месеца като луксозна придобивка на „Армията" в резултат на странна сделка между бившите собственици на ЦСКА От „Титан" и боса на Локо (Пд) Коко Динев, която включваше четирима футболисти. 
 
Световната футболна централа отсече, че от 21 май тече едномесечен срок, в който ЦСКА трябва да плати накуп 355 730 евро на футболиста, който в момента е футболист на индийския Гоа. Освен това клубът трябва да плати и лихва от 5 1 566 евро, тъй като на Бенжелун не е плащано близо 3 години. От ФИФА са предупредили ЦСКА, че ако не се издължи в срок случаят ще бъде даден на Дисциплинарната комисия, от което само могат да последват нови санкции и глоби за „червените". Факсът на ФИФА е подписан лично от генералния секретар на асоциацията Жером Валке, а по казуса са се произнесли петима съдии, които са от Англия, Хърватска, Аржентина, Южна Африка и Бразилия.
 
Коментар на Проспорт.бг: Най-добре е да се издигне паметник на глупостта на "Армията" в чест на "Титан" и безупречните им юридически съветници. Една ръждясала и пробита лейка.