Нотингам с категоричен отказ към Ботев

Публикувано на: 12.06.2015 12:03

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Димитър Евтимов няма да играе за Ботев Пловдив, както неразумно раздуха управлението на клуба пред българските медии.
 
Днес се проведе разговор между ръководството на Нотингам Форест и агента на играча Петьо Костадинов, в който и двете страни се консолидираха около мнението, че подобно бъдеще е рисково за играча с оглед драстичната разлика в методиката, възстановяването и медицинския контрол.
 
Добрата новина за пловдивския клуб е, че няма да има последствия за установения първоначален нерегламентиран контакт с вратаря, доколкото той има далеч над изискуемите най-много 6 месеца до края на контракта си с двукратния европейски шампион. Костадинов е настоял това обстоятелство да се приеме философски, доколкото нормално хората се познават и се е стигнало до невъздържаност, по-скоро резултат от управленска неопитност, отколкото да бъдат накърнени интересите на Нотингам Форест. Той приема само за информация, че Ботев не е спазил втора посока на професионален подход и не е установил контакт с него. А това е наказуема грешка, която също ще се размине на "канарчетата". Поради сантименти на агента.
 
Димитър Евтимов ще стартира предсезонната си подготовка с Нотингам Форест и засега ще продължи развитието си в Англия. Към него има интерес от Германия и Португалия, но вратарят ще следва плана на клуба, който го вкара в професионалния футбол на Албиона.