Божинов: Бербатов ми помогна много

Публикувано на: 08.03.2009 16:15

Автор: Проспорт.бг

©daylife.com

Валери Божинов изрази благодарност към Димитър Бербатов за помощта и подкрепата по време на възстановяването му от тежка контузия.

"Когато бях контузен, Димитър ми помагаше много. Той винаги беше наоколо и ме окуражаваше. Когато бях унил, той ми казваше - Не притеснявай Божи, ще се завърнеш по-силен отпреди. Срещаме се веднъж седмично, заедно с Мартин Петров и излизаме на вечеря. Димитър е на това ниво, което искам да постигна и аз. Надявам се да играя срещу него, когато гостуваме на Олд Трафорд този сезон. Юнайтед са голям отбор, но аз винаги напомням на Бербатов, че миналия сезон ги победихме на техния стадион", каза Божинов пред вестник "Мирър".

Нападателят на Манчестър Сити е близък приятел с играча на Манчестър Юнайтед от мачовете си за националния отбор на България, пише още вестникът. Двамата играят за градските съперници в Манчестър, но дори и това не е повлияло на приятелските им отношения.    

"В следващите 3 или 4 години Манчестър Сити ще се превърне в един от най-добрите отбори. Много неща се промениха, откакто дойдох тук. Успехите ще дойдат бързо, защото клубът може да си позволи да привлече големи имена", коментира Божинов.