Данчев: Около ЦСКА всичко е хаос

Публикувано на: 20.06.2015 10:23

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Акционерът в ПфК ЦСКА АД Емил Данчев сподели своето мнение за случващото се около клуба и плановете за преобразуване на Литекс.
 
"Не мога да коментирам евентуално преобразуване, докато някоя от засегнатите страни не излезе и не обяви официалните си намерения. Може много да се спекулира, но аз не бих искал да го правя. Нека първо се появи достоверна информация и тогава бих могъл да говоря", каза Данчев пред "Тема Спорт".
 
"Едва ли някой в момента може да отговори кой е най-добрият вариант за ЦСКА. Сигурно и хората, които са обвързани пряко с процеса, не знаят. Имам предвид Инджов и Манджуков. Колкото до останалите - за тях или от тях няма никаква официална информация, че се готвят да правят нещо. Така че ситуацията е много сложна и объркана. Разбира се, че е най-добре ЦСКА да е в А група. Но тук има две страни - едната е емоционалната, а другата - моралната. Емоционалната е ЦСКА да остане в елита под някаква форма. Но я има и другата - да се спасява старото дружество. Но за тази цел трябва да се платят прекалено много пари, а не мисля, че някой ще се съгласи да го направи. Така че опциите пред ЦСКА не са много", добави Данчев.
 
"Решението за клуба, без значение какво е то, трябваше да е обявено отдавна. Защото  това   неведение създава тотален хаос изобщо в българския футбол. Провеждането на Изпълкома се бави, жребият за шампионата също. Всичко е с главата наопаки. И не може отговорните фактори спрямо ЦСКА да си заравят главите като щрауси в пясъка. Нещата трябва да се кажат веднъж завинаги точно, ясно и категорично. Няма как бъдещето на ЦСКА да не ме притеснява в такава ситуация", каза още Емил Данчев.
 
"Всички очакваме нещо ново покрай Бербатов, но към днешна дата няма нищо, което да се коментира", добави още мениджърът.