Христо Янев: Градим отбор от млади и опитни играчи, целта пред ЦСКА е повече от ясна

Публикувано на: 30.06.2015 13:17

Автор: Проспорт.бг

©Ивка Евгениева, Проспорт.бг
Христо Янев беше официално представен за нов треньор на ЦСКА, който ще играе в първенството на Югозападната "В" група. Негови помощници ще бъдат кондиционният специалист Душко Томаш, треньорът на вратарите Ивайло Петров-Пифа и Владо Манчев. На брифинга 36-годишният специалист обясни плановете на екипа и каква е ситуацията с Валентин Илиев, Емил Гъргоров и Тодор Янчев.

"Ще разчитаме на български футболисти. Имаме желание да опитаме да заложим на млади, собствени кадри и опитни състезатели. В момента водим преговори с някои играчи, които ще ни информират за решението си до края на седмицата.

Ще направим всичко възможно да залагаме на млади момчета. "В" група не е място за налагане на таланти поради лошото състояние на терените. Всички ще видим каква е действителността. Благодарен съм на ръководството за възможността, която ми дават. Надявам се да не разочаровам никого. Целта пред нас е повече от ясна - бързо завръщане на ЦСКА в професионалния футбол", коментира Янев.

"Разговарях с Вальо Илиев по телефона и му обясних, че няма да разчитам на него. Това е решение, което е трудно за мен, понеже се познавам много добре с Вальо. Играли сме заедно, достоен човек е, но плановете и вижданията ни се разминават. Затова няма да работим заедно. Правим като екип всичко, за да се развием", обясни Христо Янев.

"Ще видите футболистите утре преди заминаването за лагера в Тетевен. Нито съм разговарял с Емил Гъргоров, нито с Тошко Янчев, така че спираме със спекулациите", каза младият треньор.
Етикети: цска, христо янев