Петьо Костадинов вече е Агент и на Италианската футболна федерация

Публикувано на: 02.07.2015 13:53

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
Току-що стана известно, че Петьо Костадинов-Полковника вече е официално регистриран Агент и на Италианската футболна федерация (FIGC). С този акт българинът е с регистрирани права в три национални асоциации на най-популярната игра.
 
Костадинов е дългогодишен Агент с регистрация от Българския футболен съюз за цял свят. От лятото на 2014 година е регистриран интермедиатор на Английската футболна асоциация с индивидуален номер за идентифициране. 
 
При следващата актуализация на списъка на агентите на FIGC, неговото име ще бъде вписано. Към дата 12 юни, вписаните са 133-ма.
 
Петьо Костадинов е един от 11-те учредители и член на Българската асоциация на футболните агенти (БАФА). Организацията се превръща във важна браншова част от организационната структура на българския футбол. Именно с дейното участие на организацията и привлечени от нея специалисти, бе изготвен новия Правилник за дейността на футболните агенти, гласуван на отминалия емоционален Изпълком. 
 
Очаква се документът да бъде качен на сайта на Българския футболен съюз идната седмица, а чрез него да се дефинира ясно процеса на влизане в специфичната професия.