От творецът Камен Донев, през Емил Димитров и Гриша Ганчев, та чак до ЦСКА

Публикувано на: 04.07.2015 11:05

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
В интервю преди ден-два Камен Донев заключава, че политиката у нас е по-опасна от организираната престъпност. Подготвя човекът спектакъл на 29 ноември в "Арена Армеец" с подобна тематика, та ръзсъждава. И едва ли има причина да не приемем заключението на родения в Русе прекрасен български актьор, режисьор, драматург. Един завършен интелектуалец.
 
И в този смисъл много ми се иска да разсъждаваме интелектуално в четенето на следващите редове, а не да кълвем. Разликата в процеса отделя едната група от плиткомозъчния птичи свят.
 
Твърде често започнах да използвам съвета, че когато атовете се ритат, магаретата стоят на страни и не опъват жеглата, на която са пайванисани. Но като наблюдателен селянин, всеки път пропускам да отбележа, че фокусът върху гривестите отклонява вниманието от храстите. А там охлювите рупат. Лазят и рупат. Прикрити и тихи.
 
Та онзи ден "Правен свят" информира обществото, че Върховният административен съд е осъдил Емил Димитров, който в качеството си на депутат от ГЕРБ е участвал в гласуването на изменения в Закона за здравето и Закона за тютюна и тютюневите изделия.
 
Идеята е, че с отлагането на пълната забрана за тютюнопушене на закрити места с две години е цитирам уважаемия съд : "...в интерес на производителите и търговците на цигари и цигарени изделия, каквито са дружествата, в които участват свързани с Димитров лица." Да бъда по-обстоятелствен ще уточня, че става дума за съпругата, брата и родителите на Емил Димитров, които управляват капиталите на няколко дружества.
 
Честно казано, винаги съм се чудил на Емил. Приятели сме. След като се откачи от съдружията, така и не разбрах защо не се разведе с Буряна и не се отказа от корените си!? Щеше да е по-чист от новородено.
 
Мисля си също, че има известен пропуск в заключението на юридическия елит. Макар този път не от известната Монтанска правна школа. Аз все си мислех, че тук се прокарва интереса и на хилядите заведения и туристически обекти, които след влизането на забраната закриха десетки хиляди работни места. Места, свързани със стотици хиляди членове на семейства. Български. Добрата новина е, каквато и да е санкцията, че е прокарал с гласа си нещо, което е в интерес на производители. Щото в тази географска територия с днешна дата производство не остана...
 
Разбрах също, че ГЕРБ не носи никаква отговорност, ако решението е вярно фактически. 
 
Чудя се защо ВАС не го е притиснал да си признае измамата, че е подвел Христо Стоичков да му се използва името и в конфликт на интереси да си изхранва, облича, образова и дава шанс на постоянен състав от 120 деца от цяла България. Комерсиално някак е всичко това. Как не е успял да се докопа до безбожния факт на възстановяването и пълната реставрация на етрополския манастир "Света Троица". Нима този човек не си осигурява индулгенция пред Великия архитект с такива вложения в едно от известните нам скривалища на Васил Левски? Откъде накъде свързаният с него екип ще създава среда в някакъв балканжийски градец и работни места!? И кога най-накрая ще вземе да си фотне едно фото ако не пред магнолия, то поне пред старо борче. Щото е и ловец. Нима не може да се попита за какво са му около 100 пушки на този човек!? Откъдето и да го погледнеш си е терористична заплаха.
 
Едно мишково издание обаче, много спешно спретна друга посока. Все пак подобна присъда е удобна за отклоняващ вниманието репер, доколкото гордият и независим съд няма как да отговори поради что субекти с влезли присъди се разхождат с костюми, а не с раирани куртки в Храма за конфликт на интереси!? Отново възроди демоничния образ на Димитров и вкара в обръщение прякорите Емо Фаса и Емо Ротманса, генерирани в дискредитиращата кампания от екипа на субекта без раирана куртка.
 
Та в бързо разхвърляното в социалните мрежи писание между другото четем: "Както неотдавна стана ясно, Емил Димитров е бил "къртицата", предупредила Гриша Ганчев и алкохолния бос Миньо Стайков за готвения удар срещу бизнеса им и надвисналата над тях опасност търговията със захар, която контролираха, да им бъде отнета и прехвърлена на техни конкуренти, близки до лидерите на ГЕРБ."
 
Ама този човек мярка има ли!? Това с "къртицата" не е ли конфликт на интереси? Не е ли щета за свързани с партията на Слънцето непроизвеждащи всеядни от храстите?
 
Като стана дума за Гриша Ганчев. Да си дойдем на думата. През 2013 година едва ли имах конкуренция по бяса, който ме хвана след екшъна около ЦСКА и омаскаряването на Ицо Стоичков. Но сега ще го пропусна. Ще се върна мъничко по-назад.
 
В опита си за цапане, онова смешно издание ми дава повод да си припомня нещо, като част от случката може и да не знаете. Именно по съвпадение с периода на явен опит за изхвърляне от бизнеса със захарта, Ганчев бе шумно арестуван, още по-шумно бе обявен за лидер на организирана престъпна група със сина си и още няколко.
 
Знаете ли къде го арестуваха и по каква работа беше на това място? Беше там да говори за придобиването на ЦСКА. Мястото - офисите на онези момчета с придобития по занятие прякор Боклуците. Демонстративно.
 
Днес битката продължава. Цялата машина е впрегната да гази, заради разпределение в друг многомилионен бизнес. Гриша Ганчев вече е в ЦСКА. Има ли хипотеза той да бъде отново арестуван и потърсена нова компрометация. Има!
 
Какво да се направи? Тук вече става дума за ЦСКА. И феновете му. Те никога не са били охлюви. Но често магарета. Яздени, употребявани. От мутанти с неустановен вид. Време ли е? Време е!
 
Време да спрем да се държим, като Нед Луд и в безсилието и страха си да трошим оръдията на труда с едничката мисъл да носим щета. В това градивно няма.
 
За щетата вече се разбрахме. Няма да гледаме мачове от предварителна група "А" на турнира за Купата на България. ще подкрепим телевизията, свързана с ЦСКА и предварителна група "В" за Купата на България.
 
Но много по-важно е да излезем на терен с лицата и телата си. Може и да отнесем някой къч, но тогава глутницата няма шанс. Ние сме. И ритниците ни големи и размаханият атрибут видим. 10 юли е добър ден за начало.
 
Та Камен Донев казва в "Биограф": "Престъпникът поне не претендира, той е такъв. А този, който е там горе и претендира да управлява, да обича, да се грижи, да спазва закона, да мисли за просперитета на народ и държава, той не го прави. Значи говорим за предателство - ето това е голямото предателство."
 
С много помия ще ни заливат занапред. Хайде да не допускаме предателства. Дори малки! Дори дребни компромиси! Разказаното не е в страни от ЦСКА.
 
Защото в зората на партиите са налице идеологии. Често антагонистични. Днес тези сдружения с "нестопанска" цел са най-мощните щабове за икономическа диктатура. Да не дава Великият архитект да докопат място във властта.
 
Моля ви! Когато видите текст, четете! Не кълвете! Заспалите кокошки и без това са напълно достатъчно.
 
Собствено заключение: Необратимо си отиде времето, в което законното беше и морално. Така например Върховният съд на САЩ узакони еднополивите бракове. Видях снимка на състава на съда. Отвсякъде конфликт на интереси! Иначе - честит 4 юли!