Английската ФА даде зелена светлина за Митко Евтимов

Публикувано на: 04.07.2015 19:36

Автор: Проспорт.бг

©mansfieldtown.net
Димитър Евтимов
Английската футболна асоциация даде зелена светлина за подписването на новия 4-годишен договор на Димитър Евтимов с двукратния европейски шампион Нотингам Форест. Разрешението бе необходимо, поради ембаргото, което бе наложено на съгражданите на Робин Худ по линия на финансов фейърплей за три трансферни прозореца. Те търпят наказание не за дългове, а защото са изхарчили в повече 8 милиона паунда, т.е. над 22 милиона лева през финансовата 2014 година. 
 
Спортният директор с многозначителното име Лион Хънтър се е свързал с Петьо Костадинов-Полковника, агент на Евтимов и е потвърдил старт на подготовка на документацията. В професионалния свят е известно, че договорите в английския футбол са най-обемните в световната практика и съдържат приблизително 70 страници.
 
Очакванията на ръководството на Форест е Евтимов в най-близък план да започне да бъде налаган на титулярния пост в отбора. Вратарят натрупа и игрова практика при последното си преотстъпване в Мансфийлд, кйдето представянето му бе блестящо.
 
В новия договор на Евтимов има няколко клаузи, които оптимизират драстично контракта при конкретни спортни резултати.
 
От понеделник Нотингам Форест заминава на 9-дневен лагер в Швеция. Там на 8 юли червените имат мач срещу датския Одензе, на 12 юли играят срещу местния Мялби ИФ, а на 14 юли срещу Хелзингор.
 
След лагера, Нотингам има още 4 предсезонни приятелски мача, като последният е срещу Астън Вила на 1 август, на "Сити граунд", от 3 след обед.