Смели сини пребиха журналисти, заради ЦСКА

Публикувано на: 12.07.2015 10:40

Автор: Проспорт.бг

©БЛИЦ
30 привърженици на Левски са нападнали журналисти на Евроком в Студентски град тази нощ. 
 
Причината била, че жертвите са слушали фенски песни на ЦСКА.  Това подразнило ултрасите на синия клуб, които веднага скочили на бой. Стажантът в телевизията П. Б. е бил зверски пребит и откаран с линейка. Другите четирима са с леки контузии. 
 
По-късно медиата пусна подробно описание на сдлучилото се.
 
30 минути след полунощ, фенове на Левски атакуваха журналисти на Евроком. В 19 блок в Студентски град няколко минути след като петимата потърпевши се събрали, за да празнуват рождения ден на единствения, който не е от екипа на Евроком, по прозореца на апартамента бил хвърлен камък. 
 
Единият от журналистите отворил да види какво се случва и видял трима души, които гордо заявили, че са привърженици на Левски и го предизвикали да излезе авън. Журналистът не отговорил на поканата, а отишъл до охраната да каже за случващото се. Долу, пред входа на блока, обаче ги причакали трима привърженици, но не първоначалните. Те са били въоръжени с ножове, палки и тръби. Феновете хвърлили тръба по една от жертвите и са счупили два прозореца.  
 
Когато журналистите се опитали да изяснят случващото се, нови 20 души са скочили на бой на жертвите. Смяташе се, че нападението било в следствие от фенските песни и музиката. То обаче е целенасочено. От 2 седмици насам кола следи журналист на Евроком и водещата на Ултраспорт. Освен това, пространството около блока е изцяло тревна площ и няма как човек да е минал случайно оттам.
 
Любопитен факт е, че Евроком се намира на метри от Централния фен клуб на Левски, но очевидно там някой наблюдава и това е родило друг план.