Легендарният Тери Бътчър върна Бранимир Костадинов

Публикувано на: 13.07.2015 13:21

Автор: Проспорт.бг

©balls.co.uk
Легендарният защитник и капитан на Англия от края на миналия век Тери Бътчър върна Бранимир Костадинов в британския футбол, след 6-годишно прекъсване.
 
Бътчър прие предизвикателството да поеме и преселктира Нюпорт каунти и още в края на шампионата отправи покана към българския нападател да се присъедини към подготовката на уелсците, които се състезават в Английската професионална лига, в Лига 2. Опитният играч, записал 77 мача за трите лъва и треньор с четвъртвековен опит искаше да провери дали Костадинов е пригоден да бъде подложен отново на характерните тежки натоварвания на Албиона в подготвителния период. Той участва и в две победни контроли на позициите десен и ляв външен халф във формацията, участва с пряка асистенция на 3 пъти и два пъти конструира атаката при общо 8 отбелязани гола в гостуванията за контролните двубои.
 
Бътчър е играл дълго не само в Англия, но и в шонтландския Рейнджърс, бил е треньор не само в Англия, но и в шотландските Мъдъруел, Патрик Тисъл, Инвърнес и Хибърниън. Именно оттам е и информацията на Бътчър за Костадинов, който пък е продукт на академията на Хартс.
 
Освен Бранимир, Бътчър успя да привлече и друг негов връстник, минал през всички формации на английския национален отбор до 20-годишната си възраст, а именно Нана Тумейзи. От английския национал с ганайски произход и българина се очаква да поемат част от лидерските функции, зоедно с новопривлечения и много опитен 33-годишен защитник Мат Тейлър.
 
Днес Костадинов се прибира за да организира личните си ангажименти и рано сутринта в четвъртък се връща в града край столицата Кардиф.
 
Нюпорт каунти, който е в много тесни отношения с елитния Соунзи има още няколко контроли, преди старта на официалните мачове. На 26 юли отборът ще бъде представен пред собствена публика в мач срещу Куинс парк рейнджърс.
 
Шампионатът за тима на Бътчър стартира на 8 август, с гостуване на Кембридж, а на 11 август се изправя отново в гостуване срещу Уувърлхемптън в двубой за Купата на Англия.
 
Бранимир Костадинов е част от листа на играчите, свързани с агенция Проспорт медиа.
 
През последните три седмици агенцията затвори няколко договора. 5-годишен на Ивайло Чочев с Палермо, 4-годишен  на Димитър Евтимов с Нотингам Форест, 3-годишен на Димитър Митов за техническо спонсорство с германския гигант Reusch, сега завръщане на Костадинов във Великобритания. 
 
От 26 юли идва ред за финална изява на друг играч, свързан с Проспорт медиа. Младият централен нападател  Борислав Трендафилов заминава на финални двуседмични тестове в лондонския Чарлтън.