Никола Спасов почетен гражданин на Варна за бой над Левски

Публикувано на: 17.07.2015 08:54

Автор: Проспорт.бг

©Топспорт.бг
 Никола Спасов, който заради култовата си дегизировка след победния финал за Купата на България вече е известен като Адмирала, ще става почетен гражданин на Варна. 
 
Предложението вчера бе внесено за гласуване на предстоящата Общинска сесия. На нея трябва да се утвърди честта, с която ще бъде удостоен 56-годишният Спасов. С трофея, изтръгнат от ръцете на Левски с фамозен обрат след продължения в Бургас, шампионът на страната ни със софийския Локомотив се затвърди като най - успешният треньор в историята на "моряците". 
 
За почетен гражданин на Варна посмъртно е предложен легендарният халф на Спартак (Вн) и националния отбор Живко Господинов. Инициативата е на Илиан Илиев, който е кадър на другия градски тим - Черно море. Засега почетен гражданин на Варна от футбола е Божил Колев. Някогашният защитник е оставил трайна следа в историята на Черно море, ЦСКА и държавния ни тим. 
 
Със знака на града са удостоени още асът на спортната гимнастика Йордан Йовчев и най-добрият ни тенисист Григор Димитров.