Наградиха Ангел Цолов, велик човек-футболист от Видин

Публикувано на: 21.07.2015 17:48

Автор: Проспорт.бг

©bnr.bg, Цветомир Цветанов
Благодарствен адрес, почетен плакет и парична награда получи от името на видинския кмет Герго Гергов 24-годишният футболист на ОФК Бдин-1923 Ангел Цолов, който преди няколко дни спаси дете във водите на река Дунав. 
 
"Гордея се, че в нашия град живеят такива хора с големи сърца, изпълнени с милосърдие и готовност да помогнат в беда. Още повече се гордея заради това, че сте част от екипа на Общинския футболен клуб. Пожелавам Ви да сте здрав, да отстоявате принципите си, да запазите своята доброта и човеколюбие, защото те ще Ви отворят истинската врата към успеха.", пише в поздравителния адрес.
 
"Нашият съотборник Ангел миналата седмица прояви изключителна съобразителност и заради това ръководството на клуба реши да го наградим.", отбеляза главният мениджър на ОФК "Бдин 1923" Любомир Симов.
 
"Искам да го поздравя за постъпката, която според мен е геройство, а според него - не е, и заради това, че показа скромност, защото разбрахме за това от полицейския бюлетин.", каза секретарят на Община Видин Орлин Василев, който е и председател на Управителния съвет на ФК Бдин. 
 
На 15 юли на плажа при крепостта "Баба Вида" силен вятър отнесъл 8-годишно момиче с надуваем дюшек навътре в Дунав, но Ангел Цолов успял да доплува да него и да го върне обратно на брега, припомня Цветомир Цветанов от БНР-Видин.