Двоен пас в ЦСКА удря кредиторите

Публикувано на: 24.07.2015 17:25

Автор: Проспорт.бг

©Светослав Петев, Проспорт.бг
Пламен Марков се добра до директорска позиция
Ново акционерно дружество ФК ЦСКА бе учредено, а официално днес бе внесена заявка за неговото регистриране, стана ясно от съобщение в Агенцията по вписванията.

Най-съществената част от новината е, че главен акционер с 90% от капитала е настоящият ПФК ЦСКА АД. Реално настоящия клуб притежава почти изцяло капитала на това ново дружество, информира "Гонг".

Дружеството е с размер 50 хиляди лева и внесен капитал 12 500 лева. Представител на ФК ЦСКА е Пламен Марков. Освен него в съвета на директорите попадат още Милко Георгиев и Тодор Иванов.

Според проучване на колегите от "Гонг", Георги Георгиев Миленов е член на Надзорния съвет на фирма Вец – Енергия Холдинг ЕООД, която е част от ЛИТЕКС.

Тодор Иванов Иванов е член на Надзорния съвет на „Петрол“ - и двете са фирми на Гриша Ганчев. Милко Георгиев е представител в този съвет на Юлиян Инджов.

Предстои да се разбере, дали и кога това ново дружество ще замени сега съществуващото ПФК ЦСКА АД в системата на футбола. Защото този ход безусловно ще бъде удар към кредиторите. Включително пиявиците докопали се до огромни претенции, след престъпни договорки в предходни периоди. Покрай тях обаче ще изгорят съвсем коректни играчи около и в системата на ЦСКА.

Маневрата най-сетне дава и така мечтания директорски статут на Пламен Марков.