Треньорите в ДЮШ на ЦСКА на изпит, за да останат

Публикувано на: 03.08.2015 17:02

Автор: Проспорт.бг

©Светослав Петев, Проспорт.бг
Треньорите от Детско-юношеската школа (ДЮШ) на ЦСКА ще се явят на теоретичен изпит по футбол в сряда в Националната спортна академия (НСА). В зависимост от представянето им ще бъде решено кои от тях ще останат на работа в клуба, съобщава "Канал 3".

Новината за предстоящия изпит бе съобщена на треньорите от Пламен Марков, чийто статут в клуба още не е изяснен. Срещата между двете страни се състоя на стадион "Българска армия", като след нея Марков отказа да говори пред медиите.

Все още не е ясно дали всички ще се явят на въпросния изпит, тъй като съществува вероятност някои да напуснат "армейците". Това вече направи Галин Иванов, който вече работи в ДЮШ на Лудогорец.

Школата на "червените" ще има отбори в трите елитни групи - до 19 г., до 17 г. и до 15 г., както и на няколко подготвителни групи. Броят на децата ще бъде редуциран. Тимът от набор 2000 престава да съществува.

Припомняме, че първият отбор на "армейците" има представител на ЦСКА 2000 - талантливият защитник Валентин Антов.

Футболистите, които останат в школата на "червените", няма да покриват месечна такса. Досега всяко дете плащаше по 40 лева на месец. Много от юношите напуснаха ЦСКА. Заради неясното бъдеще на клуба, те избраха по-добрите условия на други места. Няколко момчета от набор 98 последваха Галин Иванов в Разград, а капитанът на националния отбор до 17 години - Кристиян Славов и Айкут Рамадан поеха в посока Ловеч.

Очаква се до края на седмицата ЦСКА да обяви официално промените в школата.