Енималистичен анализ за ЦСКА и равенството

Публикувано на: 12.08.2015 12:20

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Вчера след обяд, с едни малко по-корави младежи, водихме силно интелектуална дискусия, като в общи линии се почна от едно, но стигнахме до любими за нашия грапав етнокултурен кръг теми. Доколкото страните в дискусията бяха от София и Враца се стигна до неотменимия извод, че гей парад във Враца е невъзможен. Би бил много болезнен. И по този показател София е абсолютен лидер.
 
Спорещата столична персона заключи, че това е станало така, защото градът се е напълнил със прииждащи отвсякъде селяни. Съгласих се. Та аз съм един от същите мигранти. Но той така и не оспори, че с идването на селяните, жените на София са много по-щастливи и усмихнати, което пък е освободило от окови обществото на меките китки около тях.
 
Във връзка с отвлечената, но не съвсем тема, която засягам, се сетих за една поговорка, която не знам защо и аз доста често използвам, а именно: Когато атовете се ритат, магаретата стоят настрани.
 
Като селски преселник обаче, се замислих. И стигнах до извода, че това внушение, добило аксиоматично значение за невежите, най-вероятно е хрумване на някой самоуверен и самовлюбен градски тип. Защото трябва да ви уверя, че когато магаретата си ги мерят, дори селският бик удря в отчаяние главата в стената и рони сълзи като тези на крокодила Гена в отсъствието на Чебурашка.
 
Правя този енималистичен анализ, не защото хората от вчерашната интелектуална дискусия бяха от "Енимълс"  (те си и бяха от "Енимълс"). А защото футболната среда си плаче за голяма магария.
 
И това е така по две причини:
 
1. Изпълнителният директор на ЦСКА - Александър Тодоров, призова ясно пред насъбралите се медии: Бойко Борисов да каже и на тези със сините екипи да си плащат данъците;
 
2. Представляващият неясно като какъв ЦСКА - Пламен Марков, пък овъртоли посланието: Искам да уверя премиера, че оттук-нататък ЦСКА ще си плаща данъците, но нека това важи за всички отбори...
 
При този недоизказ и разнопосочно роболепничене иде ред на селяните и магаретата.
 
Преди седмица атовете се разритаха, но дори не беше атрактивно.
 
Май е време за осьолите. Обещавам ви да опитам всичко и да се защитим. I Promise You, както казват в родното ми село.
 
Искрено вярвам, че ще успея да направя голяма магария.
 
Да му мисли селският бик!!!