Красен Кръстев заплаши ЦСКА за лиценза

Публикувано на: 10.03.2009 15:00

Автор: Проспорт.бг

©daylife.com
Лятото имаше демонстрации. Дано 1 април е просто Ден на шегата.
Смяната на собствеността не е повод за компромиси, каза експертът Председателят на Лицензионната комисия Красин Кръстев сподели вчера пред „Меридиан Мач“, че към никой от отборите в „А“ група няма да бъдат правени реверанси.

„Няма да правим никакви реверанси на ЦСКА и на който и да било друг отбор. Условията важат за всички. Сега чакаме до крайния срок за подаване на документи, който е 31 март, и чак след това, подобно на миналата година, ще свикаме пресконференция, на която ще обявим кои отбори ще вземат лиценз и кои - не“, каза Кръстев.

Относно информациите, че шампионите няма да могат да покрият критериите за лицензиране, Кръстев коментира: „Аз мога да кажа, че утре ще вали град. Дали това е така. Навсякъде се пише, че даден отбор няма да вземе лиценз. Пак казвам - нека първо мине крайният срок, да видим документите и чак тогава ще говорим“, допълни експертът.

На въпрос: „Бихте ли направили някаква отсрочка на ЦСКА, след като се сменя ръководството на клуба?“, Кръстев отговори: „Това е немислимо. Както казах, няма да правим реверанси. От УЕФА искат всичко да е представено в срок. В противен срок ще ни дърпат на нас ушите“, завърши шефът на комисията.

Освен ЦСКА проблеми с лиценза могат да имат още отборите на Ботев, Беласица и Спартак (Вн). От комисията не потвърдиха за това, но е факт, че в първите два тима, финансовата криза е налице.