Касев предложил 5000 лв. на шеф, за да лъже

Публикувано на: 21.08.2015 14:16

Автор: Проспорт.бг

©gol.bg
Краят на ПФК Локомотив (София) - поне в този му вариант, по всичко изглежда, че дойде. Изпълнителният директор на клуба в оставка Ивайло Аспарухов излезе побеснял от поредната си среща с единия от двамата собственици - Петър Касев и се оказа, че е бил излъган за ситуацията. Така "червено-черните" няма да имат мач с Миньор (Перник) в неделя, а заради второто си поредно неявяване ще бъдат извадени от първенството на Югозападната "В" група. Футболистите пък без проблеми ще могат да си намерят нови отбори, тъй като при фалирал клуб по средата на сезона това не е проблем.

Адалберт Зафиров и Стефан Трифонов-Санята бяха фаворити за треньорската скамейка на отбора, което обаче явно няма да се осъществи.

"Големият бизнесмен Петър Касев не може да осигури 30 хиляди лева, за да продължи Локомотив участието си в първенството. Искам да го попитам що за президент е той, така ли управлява фирмите си, ако ги има изобщо, и кой му е дал пари, за да се прави на това, което не е. Локомотив върви към фалит. Няма да можем да организираме мача с Миньор (Перник) през уикенда, а и няма как да назначим нов треньор и да платим на футболистите. Явно циркът на Касев приключи", заяви пред bTV ядосаният бивш футболист на "железничарите".

"През цялото това време се опитвах да спася клуба, да се успокоят нещата и Локомотив постепенно да се изправи на крака. Този човек ми обеща всичко, което му казах, че е необходимо за нормалното съществуване, а на практика няма нищо. Всичко, което опитах, беше с цел да се спаси Локо", каза още Аспарухов.

Той добави, че е имал предварителни разговори с още три фирми, които обаче нямат големи възможности и са обещали да помагат с малки суми. Но тези трима бизнесмени категорично нямат възможността да издържат "железничарите" във "В" група съвсем сами.

"Както казах и преди, аз не съм на страната на тези т.нар. бизнесмени, а съм на страната на нашия, 86-годишен Локомотив. Исках да помогна, но явно бях излъган жестоко. Този фалшив човек - Касев, ни забърка всички в ужасна сценка. Исках да го бия дори. Предлагаше ми 5000 лева, за да лъжа всички, но аз повече няма да участвам в цирка му", добави изпълнителният директор в оставка.

Стана ясно също така, че по всяка вероятност и отборите в Елитните юношески групи няма да играят на това ниво: "Аз за момента не виждам как може да се осигури тяхното участие. Школата може и да не се разпадне, но вероятно ще играе в софийските първенства, където разходите са доста по-малки. Но и нивото не е като в националните първенства. А толкова се борихме да се върнем в Елитните групи", добави Аспарухов.