Стартира мощна организация за 10 000 души на "Армията" срещу легендарния Чепинец в неделя

Публикувано на: 21.08.2015 20:09

Автор: Проспорт.бг

©Георги Ибров
така беше срещу Струмска слава на 9 август.
10 000 души на "Армията". Това е акцията, която стартираха феновете на ЦСКА за неделния мач срещу Чепинец от Велинград в поредния трети кръг от първенството на Югозападната група "В".
 
Мощната агитационна атака се разпростира в социалните мрежи и по всичко личи, че това ще се случи, още повече, че и без извънредни действия се превърна в традиция. При това във възможно най-ваканционния месец.
 
Досега в двубоите срещу Струмска слава и София 2010 армейската публика сложи в джоба си всички отбори от групи "А" и "Б" взети заедно.
 
Чепинец има особен статут в червения фолклор и се ползваше с авторитета на Олимпия Любляна в соц. време. Велинградчани се прочуха някога с елиминирането на "звездния" тим от Североизточна София за националната купа, нещо което в онези години може да бъде сравнено само с неземния обрат срещу Анверп в навечерието на промените на политическата и социална система у нас. Разбира се, без никаква промяна на любовната линия между власт и отбор, останал без трайна конкуренция при изявите си в Европа. Или, може би, вече има един друг с "Л", който показа как в двора на едно молдовско провинциално училище.
 
Двубоят на "Армията" е в неделя от 18 часа. Идната сряда, отново на "Армията", ЦСКА ще приеме Септември в мач от пресявката за основната схема на турнира за Купата на България.