Тодоров не е писал декларации, призова отново правителството да подкрепи ЦСКА

Публикувано на: 24.08.2015 23:06

Автор: Проспорт.бг

©tv7.bg
Александър Тодоров
Изпълнителният директор на ЦСКА - Александър Тодоров гостува в ТВ 7 на ЦСКА и отрече да е участвал в писането на последната декларация, призовала феновете към мълчание по адрес на правителството и политиците. Той още веднъж призова властта да подкрепи армейския клуб, така както останалите и декларира убедено, че всички клубове от група "А" имат дългове към НАП. Конкретно този на ЦСКА е в размер на 10 800 000 лева, а главницата около 7 000 000.
 
Тодоров прогнозира, че ще се стигне до назначаване на синдик и като част от оздравителната мярка за клуба ще бъде предприета процедура по сконтиране на задълженията и необезпечените кредитори ще вземат между 10 и 20 процента от дължимите им суми.
 
Тодоров не скри, че има различно говорене и противоречие в мениджмънта с Пламен Марков, който представлява новото дружество и се меси неточно в процесите. "Двете дружества трябва да имат един изпълнителен директор, иначе не може да се получи. С каквото мога да помогна - ще помогна. При тази ситуация обаче, не съм чул да има кандидати за моето място", отбеляза Тодоров.
 
На въпрос въпрос от зрител, свързан с треньорските уволнения в ДЮШ на ЦСКА, Изпълнителният директор уточни, че Пламен Марков е направил преструктуриране и е намалил отборите от 11 на 6, което е наложило освобождаването на наставници.
 
Добрата прогноза в целия разговор бе, че догодина по това време ЦСКА би трябвало да е излязъл от несъстоятелност.
 
Добрата новина - Гриша Ганчев още следващия месец ще стартира инвестиции на запустялата база "Панчарево", макар действащият договор да не дава много опции, а Министерството на младежта и спорта към този момент се прави на ощипано пред молбата за преразглеждане на заробващия контракт и да се дадат опции за привличането на инвеститори.