Огромен интерес към мача на ЦСКА за Купата на България

Публикувано на: 31.08.2015 13:35

Автор: Проспорт.бг

©Светослав Петев, Проспорт.бг
Около 200 полицаи ще охраняват футболната среща между отборите на ФК Сарая и ЦСКА в турнира за Купата на България, която ще се играе на 2 септември от 17,00 часа на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик. Това обяви в Пресклуба на БТА в Пазарджик президентът на местния тим Румен Димитров, който заедно с треньора Николай Минчев, даде подробности около подготовката на отбора и организацията за мача.
 
"Очакваме пълен стадион. Капацитетът му е около 10 000 места", посочи Димитров.
 
"За гостуващата агитка са предвидени 1500 билета, а феновете на ЦСКА ще бъдат настанени в отделен сектор, за да се предотвратят евентуални сблъсъци между привържениците на двата отбора", каза още президентът на Сарая.
 
Билетите за мача ще струват по 5 лева, а желаещите могат да ги купят и онлайн в мрежата на "Тикет про". От утре сутрин на центъра на Пазарджик ще има мобилна каса, а два часа преди началото на срещата на стадиона ще бъдат отворени три каси за продажба на място.
 
Димитров подчерта, че 20 процента от събраните приходи ще бъдат дарени за изграждането на нов православен храм в с. Сарая.
 
Той благодари на Община Пазарджик, която обезпечава финансово провеждането на срещата и екипировката на отбора.
 
"Футболистите ни са готови за мача и са ентусиазирани от това, че ще се изправят срещу ЦСКА. Нямаме какво да губим и играем за престиж, затова се надявам да изиграем една приятна среща, без грубости", заяви треньорът Николай Минчев.
 
По думите му шансовете ФК Сарая да победи "червените" е 50 на 50. Минчев добави, че футболистите на Сарая ще получат премии за мача, независимо от резултата. Румен Димитров и Николай Минчев пожелаха на ЦСКА скорошно завръщане в елитната футболна група, защото, по думите им, "именно там е мястото на отбора".