Михайлов: Защо да се иска моята оставка? Не играя футбол от около 20 години, не съм и треньор

Публикувано на: 04.09.2015 09:28

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт,бг
България записа нова разочароваща страница във футболната си история. Нашите паднаха от Норвегия с 0:1 в европейска квалификация и заслужено бяха изпратени с освирквания и викове "Оставка" от страна на феновете.

Президентът на БФС Борислав Михайлов също отнесе скандирания "оставка", на което отговори: "Публиката си е публика. Благодаря й, че беше многобройна. Подкрепяше до един момент. Тогава, когато отборът показа, че няма да победи, търси виновни, където няма виновни."

На въпрос, кои са виновните, Михайлов продължи: "Няма виновни, това е нивото на отбора. Не искам да критикувам никой, мен може да ме критикуват колкото искат. Играчи, които са от чужбина, 90 процента не играят в отборите си. Това не е в силата на никой от нас да го промени. За техническата част от нещата не говоря. Треньорите имат абсолютно всички условия, да не се повтарям пак. Имат да избират най-доброто."

На въпрос, недоволен ли е от Петев, шефът коментира: "Това е третият мач на Петев. Когато футболистите не играят и показват такава страхлива игра...Когато мачът е много важен, нашите играчи прегарят. Това никой не може да ти го даде, сам трябва да си го дадеш."

Борислав Михайлов пак бе върнат на виковете "оставка": "Аз около 20 години не играя футбол, нито съм треньор. Аз правя това, което прави един президент."

"На кой му е добре да гледа мач, такъв измъчен мач. Така или иначе грешка в защита, елементарна грешка. Във футбола трябва и късмет. Норвегия повече искаше победата, незнайно защо. Това са най-добрите футболисти на България. Ние сме направили стратегията, но във всеки клуб всеки си прави каквото си иска. Ако някой търси вината на друго място, жестоко е сбъркал", завърши Михайлов.