Тодорживковият бодигард реже главата на ЦСКА с тъп трион

Публикувано на: 04.09.2015 13:19

Автор: Николай Слатински, Фейсбук

©Проспорт.бг
По стадиони не ходя, мачове не гледам, от футбол не разбирам, вътрешна информация нямам.
 
Имам само жизнен опит, логично мислене, известна интуиция и частична представа какво се случва у нас и как се случва то. Затова понякога от много рано знам или поне се досещам как ще се развият нещата.
 
Верен на принципа да намесвам футбола само когато става дума за политика, ще кажа, че от времето на Тодорживковия зет Иван Славков не е имало такава злобна, нахална и безпардонна асиметрия в отношението на властта към Левски и ЦСКА.
 
Днес на единия отбор се наливат - под прякото, агресивно и брутално указание на силните хора в държавата - милиони левове публични и частни ресурси, а на другия отбор се реже главата с тъп трион - за да е по-болезнено, по-мъчително и по-унизително.
 
Е, при Тодорживковия бодигард си дойдохме на думата, следвайки максимата, характеризираща управленския им стил на действие и разбиране за това - за какво служи властта: Има ЦСКА - има проблем, няма ЦСКА - няма проблем.
 
Какъвто им манталитетът, какъвто им моралът, такъв им и стилът на действие, такъв им и подходът на злоупотреба с държавата и нейната институционално-репресивна машина: под тях нищо да не никне, ако лично на тях не им носи власт и пари, ако не им задоволява първичните страсти и първосигналните пристрастия!