И Димитър Евтимов стана на 22

Публикувано на: 07.09.2015 10:02

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Димитър Евтимов
Димитър Евтимов днес става на 22. Едно от лицата на Проспорт Медиа и от бъдещето на българския и европейски футбол празнува рожден ден, като вратар на двукратния европейски шампион Нотингам Форест. Празникът е и нов етап от кариерата на доскорошния младежки национал на България.
 
Митко е роден на днешния ден в Шумен, където започва и първите си занимания с футболната игра. Съдбата го изпраща сред първите в академия "Христо Стоичков" в Етрополе. С отбора на Чавдар е двукратен шампион на България едно временно до 19 и 19 години в рамките на един месец.
 
Евтимов е и първият, който хваща окото на западни съгледвачи, като дори на 16-годишна възраст попадна на тестове в представителния отбор на Манчестър Юнайтед, където на вратата тогава бе институцията Ван дер Саар.
 
На 15 април 2011 година Митко Евтимов бе привлечен в академията на Нотингам Форест, където вече е втори вратар на представителния отбор, а от 1 август е и с нов 4-годишен договор с отбора от Града на Робин Хууд.
 
Димитър Евтимов бе обявен и за Новобранец на годината" за 2013 годината в Англия, награда която по правило изключително рядко се връчва на чужденец.
 
Проспорт Медиа желае здраве, много оптимизъм и силна кариера на Митко Евтимов.