Биткаджията Кристиян Пашов от ЦСКА: Не съм Петев да ме събличат на "Герена"

Публикувано на: 09.09.2015 13:18

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
 Мачът от Елитната юношеска група бе прекратено за около половин час в 77-ата минута при резултат 2:0 за "сините" заради сблъсъци между фенове на двата тима. "Сини" запалянковци атакуваха малка група "армейци", която се състоеше от родители и футболисти. До инцидента се стигна, след като Божидар Божилов от "сините" и Герман Петров от "червените" получиха червени картони, а цесекарите на трибуните протестира срещу решението. 
 
Един от най-дейните в недоволството беше юношата Кристиян Пашов, който преди това е изгонен с червен картон от терена. Младият играч бе още с екипа си, което допълнително нагнети ситуацията, обобщава "Меридиан мач". 
 
"Първо ми налетяха няколко фена на Левски, а единият от тях директно ме удари. Аз седях на трибуните заедно с баща ми. Изтеглих се назад, а след това пред мен застана съотборникът ми Иван Ангушев. Към нас полетяха няколко бутилки. Една от тях удари Иван по главата. После видях, че ритат баща ми. Един човек се опита да ме задържи, но се отскубнах им скочих на "сините" фенове. В този момент не мислех, че мога да пострадам. Исках да отърва баща ми. После понесох много удари, но успях да предпазя главата си. Одраха ме по гърба и врата, докато опитваха да свалят фланелката ми. Ритаха ме по ръцете и гърба, но не дадох фланелката. Сега екипът ми е в нас. Не съм като Ивайло Петев да ми свалят фланелката на "Герена", разказа пред "Меридиан Мач" Кристиян Пашов, който само за един ден се превърна в любимец на "червените" фенове. 
 
Той вече е един от героите на агитката, след като скочи сам на цяла група "сини" фенове. 
 
"Много фенове на ЦСКА ме поздравяват за поведението ми. Не съм искал да се правя на мъж, а да спася баща ми. Няма да си вадя медицинско. Аз пострадах малко в сравнение с Иван Ангушев, който имаше цицина като ябълка на челото. Не вярвам да има проблеми, когато за в бъдеще Левски гостува на "Армията", добави Пашов, който уточни, че след инцидента е догледал мача и после без проблеми е напуснал "Герена". 
 
Другият пострадал футболист на ЦСКА-Иван Ангушев, обяви пред "Меридиан Мач", че се разминал на косъм от смъртта на "Герена". Припомняме, че младокът беше ударен със стъклена бутилка от бира в главата. Той се притече на помощ на съотборника си Кристи-ян Пашов и заради това можеше да пострада фатално. 
 
"Оправям се. Отокът на челото ми все още не е спаднал. Докторите ми казаха, че ще бъда напълно възстановен след 7-8 дни. Лекарите ми обясниха, че съм се разминал леко, защото бутилката можеше и да ме убие. Извадил съм си медицинско и съм го дал където трябва. Когато отивах на трибуните, за да помогна на Кристиян очаквах, че може да ме ударят, но не и с бутилка. Родителите ми бяха на трибуните и то в центъра на събитието. Исках да помогна и на тях. Към мен полетяха няколко бутилки, а когато едната му удари в главата - не знаех какво става. Безумието беше пълно, когато съдията не прекрати мача, защото всичко било нормално", разказа пред "Меридиан Мач" Иван Ангушев, който по време на инцидента застана пред атакувания от "сините" ултраси Кристиян Пашов и извика "Няма да го пипате".