Лафчис: Борислав Михайлов да си ходи

Публикувано на: 15.09.2015 10:18

Автор: Проспорт.бг

©dnevnik.bg
Бившият президент на Левски Томас Лафчис призова за оставката на Борислав Михайлов. Бившият вратар нападна остро шефа на БФС и се обяви за изцяло ново ръководство на централата.

"Боби Михайлов трябва да си отиде. Българския футбол копае дъното и основните виновници са ръководителите на БФС. Те не струват пукнат грош. Всеки в България знае откъде идват проблемите на българския футбол, заяви Лафчис пред bTV.

- Тези хора трябва да си отидат, ако искат да запазят уважението, което имат като футболисти. Защо БФС не дава правото на Професионалната лига да организира първенството? Явно имат някакви интереси. Отдавна съм казал, че президенти на клубове нямат място в Изпълкома.

Със сигурност има потъване на пари. Къде е женският футбол? Знаете ли колко пари налива ФИФА в женския футбол? Да сте чували за такъв у нас? Отделно, толкова пари се изляха в игрища, които така и те не се направиха.

Как да коментират ситуацията с ЦСКА и Локо (Сф)? На какво основание се отнемат лицензи на клубове, които още не са обявени във фалит? През 2008 г. лишиха от участие ЦСКА в Шампионската лига. Тогава попитах Александър Томов дали клубът е Акционерно дружество. Той ми отговори положително, а аз го попитах как така тогава му отнемат лиценза.

Това, което липсва на Левски, е прозрачността. Управниците са задължени да кажат на хората кой ръководи и издържа отбора. Жалко за Левски, ако са тези хората.”