И от "Св.Петър" застанаха в защита на ЦСКА

Публикувано на: 22.09.2015 19:01

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Банско и Пирин от Разлог се присъединиха към Сливнишки герой. Клубът от стадион "Свети Петър" в световноизвестния ски-курост и техните съседи призовават държавните институции да се заемат с възстановяването на статута на футболната институция ЦСКА.
 
 
ЕТО ПЪЛНИЯ ТЕКСТ НА СЪВМЕСТНАТА ДЕКЛАРАЦИЯ:
 
Уважаема спортна общественост на България и вие господа от БФС, ние заставаме зад гласа, който все повече се подема в защита на една от малкото останали емблеми, даващи не само европейска, но и световна известност, а именно ЦСКА. За някои мразен, но и от мнозина обичан клуб, който е дал едни от най-големите поводи за радост на нашите дядовци, бащи и на нас самите. Клуб, който е карал българите с гордост да се нарекат такива. Един клуб, който заедно с Левски, Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив или Берое (без да се обижда някой отбор, който не споменаваме) е цветът на родния футбол. Ароматът, без който не може. 

Един отбор с име, познато в цял свят, доказал, че защитава честта на страната. Тук не става дума за клубна принадлежност, а за държавна политика, целяща защита на една институция, донесла не само радост на хиляди фенове, но и престиж на България. Затова заставаме зад позицията на колегите от Сливнишки герой и апелираме да се направи всичко необходимо да се запази ЦСКА. Заради това заставаме зад тезата, че мястото на червения клуб е именно в елита на родината ни. 

ЦСКА е една от иконите на родния ни футбол, това е клуб обичан не случайно от милиони, които днес демонстрират своята привързаност и подкрепа по стадионите, независимо от групата, в която играе, нещо на което само биха завидели мнозина, и за което ние поздравяваме феновете на "армейците”. Затова ние смятаме, че отношението към ПФК ЦСКА е най-малкото незаслужено, и вярваме, че държавата в лицето на Правителството на Република България и Министерството на спорта в частност, трябва да помогне на клуба в този тежък момент. 

Тук наистина става дума за държавна политика. ЦСКА е носил радост на мнозина през годините, ЦСКА е запазена марка в родният ни спорт, името ЦСКА е познато в цял свят... Затова трябва да бъде запазено. За да предотвратим реакцията на онези, които биха намерили зад нашия апел някаква едностранчивост, бихме искали да кажем, че със същата страст и със същата твърдост бихме застанали и зад Левски, ако някога се стигне до подобна кризисна ситуация, но се надяваме българският футбол да не трябва да страда по подобен начин в бъдеще. Тук не става дума за клубове, а за национална политика и защита на институции в България. 

С уважение: Ръководствата на Банско и Пирин Разлог.