Днес делото за несъстоятелност на ЦСКА

Публикувано на: 24.09.2015 08:37

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Днес след обяд е чаканото дело за несъстоятелност на ЦСКА, което да даде друга посока на функциониране на клуба, както и да се избегнат директните плащания, някои от които са неотложни и сега.
 
Най-вероятно съдът ще вземе такова решение. Нещо повече, той най-вероятно ще признае несъстоятелност на глуба от 1 юли насам, което да му даде и допълнителни опции.
 
При такова развитие и по закон незабавно в клуба следва да влезе синдик, думата по чието определяне имат най-големите кредитори. Той пък от своя страна трябва да стартира процедура по оздравяване на клуба и оптимизиране на задълженията към всички кредитори на дружеството.
 
ЦСКА дължи най-много на Националната агенция за приходите, големи суми по комисионни за безмислени играчи, дължи процент на Чавдар Етрополе от трансфера на Ивайло Чочев в Палермо, дължи на играчи от предходни периоди, а и на някои от сегашния отбор заплати за предходни периоди.
 
При всички случаи, едно такова решение ще даде друга посока и друга динамика на развитие, включително не са изключени изненадващи ходове на по-големите играчи в цялата тази операция.
 
Делото ще се гледа от Софийски градски съд.