Играем в Стара Загора за Мондиал 2018?

Публикувано на: 14.10.2015 16:44

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Стадион „Берое“ може да приеме мачове на “А“ националния отбор. В момента тече инспекция от УЕФА, която ще трябва да обяви дали спортното съоръжение под Аязмото може да приема двубои от такъв ранг. Очаква се европейската централа да даде зелена светлина, което ще отвори още един стадион за мачове на националния тим.

Както е известно, преди дни стадион „Берое“ прие срещата на младежкия национален за победата над Армения с 2:0.

Съобщението от БФС:

Представители на УЕФА и Българския футболен съюз проведоха съвместна инспекция на стадион „Берое“ в Стара Загора за да бъде установено, дали съоражението отговаря на съответните изисквания за провеждането на срещи от предстоящите световни квалификации. Инспекцията на стадион „Берое“ е част от стратегическия план на Българския футболен съюз за провеждането на мачове на националния отбор в различни градове от страната, който бе изготвен още преди Европейското първенство за юноши до 17 години, през месец май тази година.

От страна на УЕФА в инспекцията взеха участие Рьомке Хостра (Веню Мениджър) и Арно Саргсян (Стейдиъм Инспектър). Българският футболен съюз бе представен от заместник изпълнителният директор Павел Колев и Андрей Мединцев от Отдел „Международен“. Българският футболен съюз благодари за съдействието на ПФК Берое,  Община Стара Загора и  РДВР Стара Загора за оказаното съдействие по време на инспекцията.