Томов говори за истината с ментална упойка

Публикувано на: 25.10.2015 19:45

Автор: Петьо Костадинов-Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
Изборният ден приключи преди този коментар. Премълчах 48 часа, само заради спокойствието на дежурните по сайт на амбразура "Томов".

Е, нека го кажем стегнато. Приблизително сбито. Защото някои изглежда възприемат трудно.

И така. Цитирам от "Тема:Спорт" професора по икономика на нещо си и вечен политически и всякакъв ренегат:

"Инджов трябва да знае, че Томов никога не лъже и всяка дума, която произнася, я премисля внимателно..."

...

"Пълна нелепост и лъжа е, че "Лира" е получила футболните права на всички играчи. По лично настояване на Инджов, разбирайте и на Петър Манджуков, беше поискано "Лира" да отпише своите кредити към ЦСКА, за да може лицата Манджуков и Инджов да инвестират повече средства. Те предложиха да се сключи договор, чрез който тези средства да се отпишат. В замяна на "Лира" бяха предоставени правата на петима футболисти. Тези права никога не бяха реализирани. Това обаче не променя по никакъв начин безобразния, престъпен акт по разпускането на всички 30 футболисти в началото на юни 2015 г., с което на практика клубът бе приспаднат в несъстоятелност и тя е такава от 1 юли 2015 г., когато договорите на тези играчи са формално преустановени. Така срещу 21 милиона лева актив, на колкото бяха оценени футболистите, ЦСКА получи 0 лева."

По първата част, без никакво съмнение, логиката е объркана. Убеден съм, че премисля. Всяка дума. На всяка ЛЪЖА.

Някои въпроси към Сашо Истината:

1. Има ли световна практика, съответно официална методика, за оценка на състезателите, като актив?
2. Нека приемем, че състезателите са 30, на стойност 21 милиона лева. Това прави средна цена от 700 000 лева на всеки от тези 30. Най-конвертируемият - Чочев, бе продаден за 700 000 евро. Кой от другите струва поне 700 000 лева, за да се ориентираме? Да не говорим, че  за средна цена са нужни десетина по-скъпи.
3. Как и като какви бяха оформени счетоводно към ПФК ЦСКА АД парите от Ивайло Чочев? Уточнявам - парите по трансфера преминаха през "ЦСКА Инвестмънт".
4. Има ли някаква връзка между преминаването на парите по трансфера на Чочев през "ЦСКА Инвестмънт" и огромната лъжа и наглост към Чавдар Етрополе?
5. Като стана дума за Чавдар, Сашо Истината къде премисли да излъже Емил Димитров, защото лъжата за коректност бе произнесена през моя телефон, докато ядеше бъркани яйца? Тогава казах на глас, че не му вярвам и на една буква, но Емил като по-мъдър, му даде шанс да стане мъж...
6. Кой и как от БФС /може да се попита и срещу какво/, освободи блокираното плащане от Палермо?
7. Колко сделки са оформени през "ЦСКА Инвестмънт", като кредитно отношение, за да е налице болезнения сюрприз 100 процента дъщерно дружество да е кредитор на ЦСКА и претендиращо за вземанията си юридическо лице в Общото събрание на кредиторите? Съответно, пропуснат в списъка ясен на всички кредитор, като Чавдар.
8. Колко субекта/физически и юридически/, се наредиха на опашка за разиграване на тлъсти вземания през "кристалната чашка" "Лира"? По линията: Кредит - Лира- кредит прим - ЦСКА - ресто МЕГА.
9. Калинка свързано подставено лице ли е в "Лира" или ултра икономист?
10. Кой и по какъв начин, срещу какви конкретни интереси, изгради партньорства с Манджукови, Инджови и останалите?
11. Един въпрос за разкош. Имаше ли готовност за покриване на дефицита от инвеститори при първичното публично предлагане на акции? Всички ние - 5 700 дребни ентусиасти, баламурници ли бяхме за Вас?


Констатации:


1. Абсолютно всички, които вкараха ЦСКА в гроба и които с днешна дата отново са на тавата, дори за гранясалата мас от пържолите, носят пряка и подсъдна вина пред историята, феновете и властите.
2. В икономически план, заради бълхата, всички вкупом изгорихте юргана. В съботния ден за размисъл, казах последното в очите на последния предсиндиков  изпълнителен директор. От метър разстояние. Без да премислям. В този смисъл, ако не сте престъпници, то със сигурност сте кретени. Не съм част от съдебната система, че да определям кой е и кой не закононарушител.
3. Във връзка с втората констатация, се присъединявам към призива на най-стария фен клуб, в ЦСКА незабавно да влезе и прокуратурата, освен синдика.
4. Единственият завоевател, който е марширувал в Москва е Наполеон Бонапарт. И какво от това? Градът е бил опожарен и обезлюден. ЦСКА би Левски на почивки. И какво от това? И какво от това, господин Истина?
5. Сашо Истината е премислил отлично своята роля. Навсякъде са подставени лица. Той би трябвало да е чист, като бебешко дупе. Но при условие, че някой беше сменил памперса. Е, не е.

И една политическа препратка. Изумителният идеалист Йордан Лютибродски от моя край, минути преди екзекуцията си, изстрелва:  "По-добре мъртъв, но жив за своята класа. Отколкото жив, но вонящ политически труп!"

Господин Истина, няма да питам коя е Вашата класа. Предалият веднъж, ще предаде отново. И отново. Феновете изкопаха гроб на "Титан" в центъра на терена. Вие и Вашите безупречни познания във футболния мениджмънт, безупречните ви познания в анализа и прецизирането на лъжата, безупречният ви бизнес нюх за партньорства и стратегии вкараха не гърнетата, а ЦСКА в трапа.

Вие, господин Истина, сте невъзкресим политически труп. Евреин с банка и кандило не може да Ви помогне. Всяко друго съждение е ментална упойка.

Дори когато един от огромните сатрапи на ЦСКА не успява да си затвори вратата от Вас в Министерски съвет.

Обратен път към ЦСКА за Вас няма! Още по-малко, обратен път към доверието.

Най-неприятното за идващите днес и след нас е, че труповете раждат червеи. Много мръсни и отвратителни червеи.

Такива едни неща, господин Истина...