Литекс извъртя шамар на Петев

Публикувано на: 07.11.2015 21:45

Автор: Проспорт.бг

©Ройтерс
Ръководството на Литекс няма да пусне в мъжкия и младежкия национален отбор повиканите общо 9 футболисти. Те трябва да се явят на тренировъчния лагер в Правец, който започва в понеделник и завършва в петък с приятелски мач между мъжете и младежите. В сряда мъжките национали ще бъдат разделени на два отбора и ще играят секретна контрола помежду си при закрити врати.

Селекционерът на "А” отбора Ивайло Петев е изпратил повиквателни на петима футболисти от Литекс - Страхил Попов, Антон Недялков, Иван Горанов, Кристиян Малинов и Георги Минчев. Само Берое има толкова много представители в националния - също петима играчи. Треньорът на младежите Антони Здравков е поканил четирима от Ловеч - Пламен Гълъбов, Никола Колев, Красимир Станоев и Кирил Десподов. Наложи се двамата наставници да попълнят отборите си с нови играчи, за да осъществят плановете си за подготовката и контролните игри.

По наредба БФС може да наложи обща глоба на Литекс в размер на 90 000 лева - по 10 000 лева за всеки спрян футболист. Подготвителният лагер е в период, който е предвиден за мачове на националните отбори в календара на ФИФА и клубовете са длъжни да освободят повиканите играчи. България няма да играе официален двубой, а залага на двустранна игра по желание на селекционера Ивайло Петев.

Спецът от ловешкото село Баховица е бламиран от клуба, в който игра като футболист - Литекс, бе и негов капитан. Сметките му се объркаха и от отпадането на двама контузени - Георги Костадинов (Левски) и Радослав Терзиев (Ботев). На тяхно място и като заместници на петимата "оранжеви“ национали Петев повика шестима нови - Лъчезар Балтанов и Даниел Генов (Ботев), Стефан Станчев и Михаил Венков (Черно море), Кирил Котев (Локомотив Пд) и Радослав Цонев (Левски), съобщава "Труд".