Знаете ли, че ЦСКА е на 2 точки от водача Лудогорец и на 1 точка от втория?

Публикувано на: 09.11.2015 19:24

Автор: Петьо Костадинов-Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов-Полковника
Знам, че да си селекционер е много сериозна и отговорна работа. Знам го от другите. На мен не ми се е случвало.

Не ми се е случвало да бъда селекционер, не да нося отговорност. По това, второто, май повече от необходимото.

Поради отговорността, селекционерът сам си определя кой ще извика и кой не. Помня някога Краси Коев не играеше в левски, но Иван Вуцов го вземаше в националния отбор и дори разчиташе на него. Поемаш си кръста.

Доколкото съм чувствителен към бруталното вмешателство на клубовете, реших да кажа няколко факта, които широката публика няма как да знае, доколкото се е вторачила в представителните отбори.

За разлика от мъжкия тим, то останалите на ЦСКА са на най-високо ниво. В елитните шампионати на България.

Днес за Кипър замина юношеският национален отбор до 19 години без нито един състезател на ЦСКА и на...Септември. Ще си кажете: Байно, ти съвсем изтре4щя! Какъв Септември?

Да уточня - Септември от София, не от Симитли.

Пожелавам тотален успех и три победи на селекцията на Светослав Тодоров. Но ще ви информирам за следното.

В елитната българска група до 19 години лидер е Лудогорец с 27 точки, на две пред Литекс. Вероятно поради някакви други съображения 6 играча от Литекс и 4-ма от Лудогорец отлетяха за Острова на Афродита.

На втора позиция във временното класиране, само на точко от лудогорец е кой!?!?!? Септември. Нито един играч.

На четвърта и пета позиция, с равен брой точки, с третия Литекс и само на две от водача са Славия и ЦСКА. Е, Славия има един за цвят - Ангел Максимов.

Още по-интересен статистически факт е, че Септември на тази възраст има тотален диктат в нападение с цели 42 гола от 12 мача. Срещу 37 на Лудогорец, 31 на Литекс и 27 на ЦСКА.

Стои някак неестествено, селекционерът на младежкия национален отбор да се довери на играчи от армейския тим, защитаващи чест и слава в група "В", а водещи клубове от елита да ги няма на картата.

Добре поне, че шестият Ботев Пд и седмият Левски са прилично представени. Сините изпращат, освен Аличков и Божидар Краев.

Но както казах - селекционерът избира и носи отговорност. В Изпълкома не вярвам да има клубни чорбаджии, които да упражняват влияние. Пък било то и чрез свои подопечни...