Стартираха разговорите за третия международен турнир на Проспорт

Публикувано на: 23.11.2015 19:48

Автор: Проспорт.бг

©Светослав Петев, Проспорт.бг
Стартираха разговорите по организацията на третия международен турнир по футбол за юноши, организиран от Проспорт. Предходните две години Велико Търново бе център на събитията със спомагателно участие на терените в Ресен и Шемшево. Отборите бяха настанявани в Дряново при първото издание и изцяло във Велико Търново при второто.

На турнира през май гостува и детски отбор на колоса Ливърпул, воден лично от директора по футболните въпроси на мърсисайдската академия Ник Маршал.

Днес директорът на турнира пи Управител на Проспорт Медия - Петьо костадинов-Полковника има работна среща с новоизбрания кмет на град Дряново и бивш градоначалник в периода 1999-2003 година Мирослав Семов и с управителката на Парк хотел "Дряново - Илияна Стефанова, които потвърдиха подкрепата към Организационния комитет и готовност да се включат в третото издание, като се използват и възможностите на отлично възстановения стадион "Локомотив" в Дряново. В рамките на общината, на 7 километра от града има новоизграден стадион, но с изкуствено покритие в Царева ливада.

Предстои да се уточни участието в организацията на структурите от старопрестолния град и футболен клуб Етър.

Вече има заявен интерес от български отбори и такъв от Италия и Англия.