Пълен успех за романа "Орденът "Винчи" - Скиптърът" в Мездра

Публикувано на: 26.11.2015 08:47

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
При сериозен интерес, отлична организация и приятелска обстановка премина презентацията на романа "Орденът "Винчи" - Скиптърът" на Петьо Костадинов-Полковника в в сряда-вечер, Мездра. Тя бе инициатива на ръководителя на Аркеологическия комплекс "Калето" и радетел за опазване на бълграското културното наследство Димитър Павлов.

Освен елитът на северозападната порта на България, събитието бе уважено и от кмета на общината инженер Генади Събков. Градоначалникът оцени събитието, като вечер по родолюбие и патриотизъм.

Археологически комплакс "Калето" има основно място в романа на Полковника.

По инициатива на известния творец-музикант Цветан Цветков и Младежкия дом предстои уточнение за деня и часа, и презентация на романа във Враца. Областният град има централно място в приключенската история, свързана с гражбата и опита за трафик извън Европа на неоценим артефакт - първа цел за подземния свят и безкрупулните колекционери.

Късно вечерта в сряда първи сондаж за среща с автора бе направен и от Видин.

Любопитен детайл е, че само за първите 20 дни от презентацията на романа, на 3 ноември, половината му тираж е изчерпан, без да се ползва с протекциите на големите вериги книжарници в България. Естествено и с уговорката, че той не е многохиляден.

Идния в неделя и понеделник, 29-и 30 ноември, авторът и издателят -фондация "Хайнрих Шлиман", ще проведат първи разговори в Италия, поради заявен първи интерес от издател на Апенините. От Милано.

Срещата ще се състои в Палермо. Именно в сицилианския административен център, в хотел "Дес Палмес" е и развръзката на приключенската история. Вероятно защото всички пътища водят към Рим. А хотелът от XIX век се намира на виа "Рома (улица "Рим").

Забележка:
 Заявки за доставка на романа "Орденът "Винчи" - Скиптърът" могат да се правят на адрес:  schliemann@abv.bg или ordenat1963@abv.bg  Цената на книгата е 10 лева, доставката на територията на България - за сметка на издателя.