Пламен Марков влетя в торбата с членовете

Публикувано на: 01.12.2015 08:44

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Изпълнителният директор на едно от дружествата ЦСКА Пламен Марков бе гост в предаването Sport7 по TV7. В него той говори за ситуацията в клуба, за настоящият собственик Гриша Ганчев, за мераците на Васил Божков да се върне на "Българска армия" и за новите правила на БФС, които на практика ощетяват "червения" клуб.

"От "Нове Холдинг" декларираха своите намерения към ЦСКА. Ние приемаме всяко едно мнение, особено когато става въпрос за възраждането на ЦСКА. Васил Божков е добре дошъл. Не съм ироничен. Когато има обединяване на бизнесмени от ранга на Гриша Ганчев и Васил Божков би било много добре за ЦСКА. Имаше разговори за обединяване на силите между Ганчев и Божков, но не знам защо не се стигна до някакво решение. Моето лично мнение, без да ангажирам с него Гриша Ганчев или да говоря от негово име, е че оздравяването на това дружество е невъзможно. Дори синдикът да каже, че дълговете са по-малко, трудно ще се намери бизнесмен, който да плати цялата дължима сума. Дори и да я плати, това значи, че клубът тепърва ще започне да се финансира за да продължи своята дейност. От опита, който имам от престоя ми в ЦСКА смятам този вариант за невъзможно. Вариантът с ново дружество е възможен, но той трябва да започне от окръжна група. Тази година на заседание на БФС от 22-и юли е създадена нова алинея към член 15. Тя гласи, че клуб загубил професионалния си лиценз, какъвто е случая с ЦСКА, продължава участието си в най-ниското ниво в аматьорския футбол в случая в регионална футболно група по местоживеене. До сега такава алинея не е имало. Нека зрителите да си отговорят дали това е случайно. От тази година бе променен правилника за мачовете в турнира за Купата на България. До сега при жребия винаги домакинстваше тимът от по-ниската група. От тази година вече не е така. Задавам още един риторичен въпрос - срещу кого е направено това? Феновете са зад нас и заедно няма да допуснем унищожаването на ЦСКА. В момента се цели разцепление на феновете на клуба с вариантите за оздравяването на клуба", заяви Марков.

Цитат: "Моето лично мнение, без да ангажирам с него Гриша Ганчев или да говоря от негово име, е че оздравяването на това дружество е невъзможно. Дори синдикът да каже, че дълговете са по-малко, трудно ще се намери бизнесмен, който да плати цялата дължима сума."

Чуденка: Налице е лично мнение!!! Лично мнение пред телевизора в къщи омже да има, по възможност пред съпругата, ако имате думата. Когато сте директори пред телевизионна аудитория, то такова е изключено. Да не говорим, че е неграмотно!!!

Цитат: "Тази година на заседание на БФС от 22 юли е създадена нова алинея към Член 15."

Чуденка: Член 15 от какво!?!?!?

Подчуденка: Мъжкарят от "Армията" има ли и бегла представа за изискванията на УЕФА от януари насам към всички професионални клубове от всички професионални лиги в Европа и какви в основи са те!? Преди да влита в торбата с членовете.