Отговорите вадят въпрос до въпроса след Иво Тонев

Публикувано на: 02.12.2015 08:35

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Шефът на УС на Левски Иво Тонев обяви, че задълженията на клуба са към 5 милиона лева. Частта от тях, която е към бивши футболисти, треньори и клубове ще бъде изчистена до края на годината.

"Бюджетът на Левски е определен още лятото. Ние взехме решение евентуално от януари да се осигурят средства за максимум един или двама футболисти. В правомощията на спортно-техническото ръководство е да прецени. Голям бюджет и много пари в Левски няма. Левски има дългове. Не са 22 милиона и не са били. От януари месец функционира Управителният съвет, а всички хора са изключително сериозни и отговорни. Всички могат да бъдат спокойни. Голяма част от дълговете към футболисти, клубове, треньори, агенти са погасени. Има още между 350-450 хиляди, които дължим, но се надявам да ги изплатим до декември. Към НАП задълженията са 4,6-4,7 милиона лева", коментира Тонев пред "Ринг".

"Що се отнася до лиценза и защо ние сме получили, а други не, ще кажа, че дълги години Локомотив (София) също получаваше лиценз, а имаше задължения. Левски обезпечи задълженията си към НАП с марката си, като ЦСКА например, но там задълженията са много по-високи. Марката рано или късно ще е отново собственост на Левски. Имаме два спонсора. Другите фирми, които са рекламодатели - някои са мои, някои са на Николай Иванов, а другите са ни приятели", каза още Тонев.