Феновете на ЦСКА с огромен дял във финансирането на клуба

Публикувано на: 08.12.2015 09:06

Автор: Проспорт.бг

©Светослав Петев, Проспорт.бг
Месечната издръжка на ЦСКА надхвърля 150 000 лева, пише "Тема: Спорт". Тази сума се оформи след ангажирането на Гриша Ганчев с клуба през юли. В момента тече шестият месец от неговото управление, което означава, че от началото на сезона за "армейците“ са похарчени около 1 милион лева само за текущи разходи. В някои от месеците разходите са били значително над 150 бона. Причината за това е, че се връщаха забавени заплати на служителите още от времето на Александър Томов. Така не е изключено общият разход от началото на сезона да надхвърля 1 милиона лева.

В издръжката на ЦСКА влизат куп различни пера. Сред тях са разходите по първия отбор, заплати на администрацията, поддръжка на базите, школата, лагери, медикаменти и много други. Ясно е, че парите за това се дават от Гриша Ганчев и Юлиян Инджов.

Собственици на ЦСКА вече не са Милко Георгиев и Ивайло Манджуков, като те са прехвърлили дяловете си през лятото. В момента в Търговския регистър не е уточнено кой е едноличен собственик на капитала на клуба, но няколко пъти бе заявено, че това е Гриша Ганчев.

Синдикът Дора Милева пък продължава работа в старото дружество. Тя все още изчаква датата 5 януари, докогато всеки желаещ може да предяви претенция за дължима сума от ЦСКА. След като изтече този срок, има две седмици, в които синдикът трябва да изясни точния размер на дълговете - т.е. най-късно до 19 януари.

Едва след това Милева може да свика Общо събрание на кредиторите. По закон трябва да мине месец между неговото обявяване и самото провеждане. Така среща на кредиторите ще има не по-рано от средата на февруари. Тогава тепърва ще се предлага и оздравителен план. По всичко изглежда, че процесът няма да приключи преди 31 март.

А в такъв случай старото дружество ПФК ЦСКА не може да вземе лиценз за професионалния футбол, твърди някак си "Тема:Спорт".

ЗАБЕЛЕЖКА:
АКО ПРИЕМЕМ СРЕДНА ПОСЕЩАЕМОСТ ОТ 6000 ДУШИ НА ДОМАКИНСКИ МАЧ, ПРИ ЗНАЧИТЕЛНО ПОВЕЧЕ В НЯКОИ И ОТБЕЛЕЖИМ ЦЕНА ОТ 10 ЛЕВА, ТО КОЛКО СА ПРИХОДИТЕ САМО ОТ ФЕНОВЕТЕ НА ТИМА?