Стойчо Стоилов!? Мат с пешката!

Публикувано на: 13.12.2015 17:47

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз тепърва ще има да получава стомашни киселини, а казусите пред нея ще излизат, като минни сюрпризи преди и след Коледа. Но стават чудеса. Може и да се справи. Днес научаваме, че край на мача Левски-Литекс не е даден. Откъдето и да го погледнеш - брутално формално нарушение!!!

Безкрайно любопитно се очертава решението по адрес на Стойчо Стоилов. Точно, като какъв ще бъде наказан той.

Съгласно Член 28 (3) Служебно лице от отбор, което стане причина отделни състезатели или целият отбор да напуснат терена, се наказва с парична глоба в размер на петнадесет хиляди лева.
(5) Когато напускането на терена е по нареждане на служебно лице на клуба - президент или друг ръководител, напусналите терена състезатели не се санкционират.

Ами сега!? Какъв точно е Стойчо Стоилов?Защото ако е ръководител, то съгласно Член 17 от Правилника за дейността на футболните агенти
(1) Играч, треньор или длъжностно лице в клуб, не може да се регистрират като футболен агент.
(2) Футболен агент, който е придобил статут на играч, треньор или длъжностно лице, незабавно преустановява своята дейност и се заличава от Регистъра.

Мат с пешката!

От 59 човека в официалния Списък на футболните агенти 2015, под номер 28 фигурира именно Стойчо Стоилов.

С думи прости. Той не е заличен, като футболен агент в регистъра, поради променен статут. Ако е така, то е интересно като какъв е давал разпореждания и точно като какъв ще бъде санкциониран с 15 000 лева!?

Ако приемем хипотезата, че Стойчо Стоилов е с длъжност главен мениджър в Литекс, то точно, като какъв фигурира в списъка на агентите?

Откъдето и да го погледнем - мирише на ръководно футболно харакири.

Весели коледни празници и щастлива Нова година! Т.е. - Merry Christmas and Happy New Year!