Костадинов и Балъков готови за шоуто на Ицо

Публикувано на: 15.12.2015 12:35

Автор: Проспорт.бг

©Светослав Петев, Проспорт.бг
Христо Стоичков
Красимир Балъков и Емил Костадинов са поредните звезди, които се включват в юбилейния мач на Христо Стоичков на 20 май в София. Двамата бивши съотборници на Камата в националния отбор са потвърдили, че ще облекат отново екипа за 50-ата годишнина на единствения българин, печелил “Златната топка”.

Балъков и Костадинов са част от Пеневата чета, стигнала до четвъртото място в света на мондиала в САЩ през 1994 г., когато Стоичков стана голмайстор на турнира. С избора на Бала и Коща знаменитият №8 събра атомното нападение на най-силния български отбор.

Другите сигурни за юбилейния мач на този етап са Любослав Пенев, Йордан Лечков, Наско Сираков и... самият юбиляр. Очаква се той да покани и други българи, но не се знае кои, тъй като организаторите съобщават поетапно имената на любимците, които ще участват в грандиозното шоу. Интересът е огромен и предварително вече са изкупени над 10 000 билета, въпреки че до мача остава половин година, пише "Труд".

Обявеният до този момент списък на звездите е повече от впечатляващ и на първо място в него стои самият Диего Армандо Марадона. Гениалният аржентинец е приятел на Стоичков и го покани на своя бенефис в Буенос Айрес през 2001 г. Освен Марадона на ст. “Васил Левски” ще играят златните момчета на хърватския футбол Давор Шукер и Звонимир Бобан, на румънския – Георге Хаджи и Георге Попеску, и други величия като чилиеца Иван Саморано и италианеците Джанфранко Дзола, Даниеле Масаро.