Петев отрази глобалните проблеми

Публикувано на: 15.12.2015 18:43

Автор: Проспорт.бг

©Ройтерс
Националният селекционер Ивайло Петев ще прави нов национален отбор за предстоящите световни квалификации. Това разкри пред БНТ самият наставник. Петев обяви, че ще се даде шанс на по-млади играчи, както и на повече футболисти, играещи в "А" група.

"Изпращаме лоша година. Не може да кажем, че е добра, когато няма класиране. Не е успешна. С каквото имаме, с това ще работим в националния отбор. И аз искам да имаме по-голямо качество, но за момента е това. Нещата са доста глобални, няма да откривам топлата вода сега. С тези футболисти разполагаме, с тях ще се опитаме да извлечем максимума. При всички положения ще се направи нов отбор, след като някои от играчите вече са на възраст. Вниманието ни е насочено към други играчи. Това е нормално. Трябва да дадем шанс на по-млади момчета да играят. Така ще процедираме", каза Петев, цитиран от БНТ.

"Трябва да се даде поле на изява на доста повече българи в "А" група. Трябва да имаме по-силен шампионат. Знаете, че нашето първенство не е на най-високо ниво. Изваждане на Литекс от "А" група? Определено нивото ще падне още. След като няма Локо (София), няма ЦСКА и сега евентуално и Литекс бъде изваден, сами си обяснете какъв шампионат ще имаме. Има си правилници, които трябва да се следват. Надявам се, че следващата година ще е по-ползотворна. Трябва да мислим позитивно и да сме оптимисти", допълни националният селекционер.