Тодоров е за оздравителен план (ВИДЕО)

Публикувано на: 15.12.2015 19:22

Автор: Проспорт.бг

©tv7.bg
"Бъдещето на ЦСКА е в ръцете на кредиторите. Най-подходящият вариант за клуба е те да приемат оздравителния план на синдика”, това заяви изпълнителният директор на ЦСКА Алкесандър Тодоров в специално интервю за Канал 3.

Тодоров представи документи, с които показа намаляването на дълга на "червените" от встъпването му в длъжност като изпълнителен директор през 2013 година.

"Годината за ЦСКА бе бурна и емоционална. За съжаление може би най-трудната година в историята на клуба. Причините ЦСКА да се озове във "В” група не са една и две", започна коментара си Тодоров.

Директорът на ЦСКА внесе яснота относно дълговете на клуба преди и след стъпването му в длъжност. Според представените от него документи, сумата към дата 31.12.2013 е възлизала на близо 36 млн. лева., а впоследсвие тя е набъбнала до над 40, заради спрените плащания от страна на тогавашните собственици от "Титан". Към днешна дата дългът е намелен и е в размер на 32 милиона лева.

"Ясно се вижда в графата задължения на клуба сумата от 35 950 000 лева. Първите 6 месеца на 2013 година почти нищо не е плащано. Тогава собстениците на клуба "Титан” вече бяха решили да се разделят с ЦСКА и бяха преустановили всякакви плащания. Реално задълженията към момента, в който аз поех клуба, надхвърляха 40 млн. лева. Към момента дълга е 32 млн. лв., което означава, че за тези две години труд, не само сме издържали клуба, не само сме плащали заплати на футболисти, но и сме намалявали дълга. Не можахме да доведем делото докрай, поради няколко причини. Първо, през 2014 г. не можаха да влезнат нужните средства, които бяхме планирали, за да оздравят клуба и второ провала ни чисто спортно-технически и отпадането ни още в първия предварителен кръг в Европа от Зимбру. След това клубът опита да намери собственици, които да оздравят клуба и да го поемат", коментира Тодоров. 

Той разясни защо и как клубът се е раздлил с бившите собственици Юлиян Инджов и Петър Манджуков.

"Аз приветствах заявката на господата Инджов и Манджуков, тъй като са двама сериозни бизнесмени. Трудно мога да кажа какво се случи след идването им. Дали някой ги излъга, не знам.  Имаха разговори, че дружеството ПФК ЦСКА може да се закрие и на негово място да започне нов клуб отново в "А" група. Това беше ясно, че юридически няма как да стане. Аз лично не бях съгласен с предприетите мерки. В последствие се оказах прав за съжаление, че чисто юридически това няма как да се случи, но вече беше късно и дружеството бе изпуснато да отиде във "В” група. Оттук нататък нищо друго не ни оставаше, освен да започне процедура по несъстоятелност, тъй като загубихме трансферните права на футболистите. Така клубът практически няма други активи."

"След като синдикът се произнесе по случая ще може да се говори кое е най-правилното за бъдещето на клуба. Оттук нататък дружеството ПФК ЦСКА е в ръцете на кредиторите. Единствено от клуба или от синдика може да се предложи план за оздравяване на дружеството, но това трябва да се приеме от кредиторите. Бъдещето на ЦСКА е в ръцете на кредиторите. Най-подходящият вариант за клуба е те да приемат оздравителния план на синдика", заяви Тодоров.

Директорът на "червените" обяви, че ще съди бившия председател на фенклуба на ЦСКА Димитър Ангелов - Дучето за обида.


ВИДЕО ТУК!