Клоунът не е палячо! (За кредиторите в ЦСКА)

Публикувано на: 21.12.2015 12:00

Автор: Петьо Костадинов-Полковника

©Проспорт.бг
Попаднах на текст в нета, който е препис от "24 часа", а за източника на вестника - не се съмнявам. В него научаваме, че Александър Тодоров бил кредитор на ЦСКА.

Ами какъв да е? След като от две години и половина е ясно, че е акционер, то какъв да е!? Но има една мека двучленка, която пръска там, заради собствените си мазни и лигави игрички, а не поради загриженост за структурата на дълга на армейския клуб. За опциите. За решенията.

И понеже тази двучленка е тъпа по произход и устройство, тя налива имена с надеждата, че по планетата други освен себеподобни не крачат. Т.е. тъпанари.

Естествено се вметва, че сред предявилите вземане е бившият прес началник, член на управата и депутат от БСП Иван Ченчев. Така е атрактивно и работи, като ускорител за попръжни, макар да не съм изобщо убеден, че някой от лигавите информатори или авторите на текста биха са се отказали и от стотинка ей така. Особено тези на заплата. И следва още един списък на кредитори, който вече се изкушавам да цитирам:

Владимир И. Цветков, Светослав А. Христов, Владмир В. Рупов, Андрей И. Андреев, Енчо П. Енев, Стоян Б. Вазов, Иван Г. Златанчев, Панайот К. Панайотов.

Няма да ви занимавам колко работа на полза роду хвърли Владко Рупов, нито с някой друг и да агитирам, че е справедливо, при първа възможност, да си получат заплатите.

Ще се спра само на едно единствено име. Само на едно, заради тъпанарите, които явно нямат умора в забъркването на мърсотии за поливане на кухненските въпроси на ЦСКА.

Това име е Стоян Б.Вазов. Знаете ли кой е това? Това е много възрастният обущар бай Стоян. Кърпил е обувките на всички малки и големи играчи на ЦСКА през последните 40-50 години. И докато някои са получавали по 15 000 лева заплата, бонуси по 60 000 и какво ли още не, то той не е получил и 150 лева аванс.

Бай Стоян не е просто обущар. Той е толкова добър, че почти свят човек. И ще ви го каже всеки играч, подвластен на сеуверие, който не си сменя обувките всеки ден, а тича при него. И обувките стават отново, като нови и отново са на терена.

Сигурен съм, че авторът няма и грам представа какво е написал. Сигурен съм, че всичко надраскано е да се нападне и уязви Тодоров. Поради съвсем лични причини. Мръснишки, отзад. Защото е мъжко, дори и да е лично, да не се криеш в дупката.

На тези плъхове не им достига тестостерон, за да излязат с лицата си. Пък били те със специфичен цвят на косата или измазани с още по-характерни мазила.

Надявам се ме разбирате, че не Тодоров ми е целта и не заради него пиша тези редове. А защото едни палячовци не спряха да претендират за място в цирка.

Без да имат капацитет да осъзнаят, че клоунът не е палячо. Не е смешник.