Потвърдиха изваждане на Литекс и 35 000 лева

Публикувано на: 21.12.2015 16:21

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Апелативната комисия към Българския футболен съюз потвърди решението на Дисциплинарната комисия за изваждането на Литекс от "А“ група.

Преди се взе решение да отстраняване на тима от Ловеч от елита, след като т.нар. главен мениджър Стойчо Стоилов извади играчите в мача срещу Левски на стадион "Георги Аспарухов“.

На заседанието днес присъстваше президентът на Литекс Трифон Попов, по чиято заповед Стоилов изкара футболистите. Друг е въпросът в качеството на какъв той е приел такава.

Окончателното решение за изхвърлянето на Литекс ще има Изпълкомът на БФС.

Ето и решението, без никаква намеса:


Решение на Апелативната комисия от 21.12.2015

21 декември 2015 16:12

Апелативната комисия към Българския футболен съюз разгледа жалбата на ПФК "Литекс" Ловеч. Обсъди възраженията и оплакванията на жалбоподателя. Прие същата за неоснователна и на основание чл.62 ал.3 от ДП остава жалбата без уважение и потвърждава решението на Дисциплинарната комисия при БФС, с което ПФК "Литекс" Ловеч е изваден от състава на А ПФГ, на клуба е наложена имуществена санкция в размер на 20 000 лева и глоба на изпълнителния директор на клуба Трифон Попов от 15 000 лева. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.