Оставиха Литекс за догодина

Публикувано на: 23.12.2015 19:37

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Заседанието на Изпълкома на БФС приключи след около два часа разговори на футболните ръководители, които не стигнаха до конкретно решение по казуса Литекс. Ще бъде създадена специална комисия, която да разгледа детайлно случая след Нова година. Така за момента клубът от Ловеч не е нито изваден от "А" група, нито върнат в нея.

"Можехме да вземем решение, което да е брутално за българския футбол. Такова решение се взима много тежко", коментира на излизане от сградата на "Иван Асен II" един от членовете на Изпълкома Петър Величков.

След Изпълкома стана ясно, че благодетелят на ловчанлии Гриша Ганчев е внесъл молба да бъдат преразгледани решенията на Дисциплинарната и Апелативната комисия, според които Литекс трябва да бъде изваден от "А" група. Създадената от БФС комисия от специалисти ще анализира подробно ситуацията. Тя ще бъде съставена от 9 души и нейн председател ще бъде вицепрезидентът на централата Михаил Касабов. В началото на 2016 година членовете на Изпълкома ще се съберат отново и ще вземат окончателно решение.