"Тема:Спорт": ЦСКА чака играчи от Ловеч

Публикувано на: 06.01.2016 10:36

Автор: Проспорт.бг

©livesport.bg
Селекцията на ЦСКА ще е изградена основно от играчи на Литекс. "Тема:Спорт" пише, че до няколко дни поне трима футболисти на ловчанлии ще подсилят армейците в битката им за спечелване на Купата на България.

Оранжевите се събират на 8 януари, когато ще се решава как да се процедира с отбора. Все още не е ясно дали Литекс ще бъде оставен в А група. Очаква се между трима и петима от футболистите на оранжевите да преминат в ЦСКА, а тяхното привличане най-вероятно ще се обяви до броени дни.

Решението кои точно да дойдат в Борисовата градина ще бъде взето до края на седмицата и не е изключено червените да започнат подготовката си с няколко нови попълнения от Ловеч. Очевидно, с оглед на започналата продажба на основни играчи, Литекс няма да се бори за спечелване на купата. За сметка на това ЦСКА ще насочи всичките си усилия към триумф в надпреварата за трофея, чийто финал е на националния стадион "Васил Левски".

Ако спечелят купата, армейците ще играят през лятото и в спора за Суперкупата. Очаква се сред играчите, които ще дойдат на "Армията", да са някои от младите таланти на Литекс. Ловчанлии разполагат с доста обещаващи футболисти, които натрупаха опит в А група през последните няколко сезона и биха покачили нивото на ЦСКА.

Червените се нуждаят от централен и краен бранител, а най-вероятно ще се подсилят и с флангови играч. Не е изключено цялата селекция на отбора да е изградена от футболисти на Литекс.